انسان کامل؛ نقطه پایانی مسیر حفظ قرآن
کد خبر: 3996923
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۶
حافظ بوشهری در گفت‌و‌گو با ایکنا مطرح کرد:

انسان کامل؛ نقطه پایانی مسیر حفظ قرآن

حافظ بوشهری با اشاره به لزوم طمأنینه و صبر در حفظ آیات الهی، گفت: در این مسیر آموختم که هدف از حفظ، تنها ۳۰ جزء قرآن نیست بلکه حفظ را باید همانند مسیری دانست که انتهای آن انسان کامل قرار دارد. رسیدن به سر منزل مقصود با عمل به تک‌تک دستورات به دست می‌آید.

مریم کرامت، دانشجوی سال سوم رشته مامایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر است که حفظ قرآن را از  سه سالگی آغاز کرده و در 20 سالگی موفق به حفظ 15 جزء قرآن کریم شده‌ است. این حافظ قرآن، انس و الفت 17ساله‌ خود با قرآن را مدیون زحمات مادرش می‌داند. ایکنای بوشهر برای آشنایی بیشتر با این حافظ و قاری قرآن گفت‌و‌گویی آماده کرده است که در زیر می‌خوانیم:

ایکنا- چگونه به حفظ قرآن کریم علاقه‌مند شدید؟

در دوران کودکی با یک‌بار گوش دادن به سرعت قصه‌ کتاب داستان‌ها را حفظ می‌کردم و مادرم با کشف این استعداد تصمیم گرفت از ابتدای کودکی با قرآن کریم انس بگیرم بنابراین در مسیر حفظ قرار گرفتم. اعتقاد داشت با وجود سن کم از بحر عمیق مفاهیم قرآن بهره‌ای نخواهم برد اما ثمره آن بعدها در زندگی نمایان خواهد شد. همانطور که خداوند در آیه مبارکه می‌فرمایند: «مَنْ قَرَاَ الْقُرآنَ وَ هُوَ شابٌّ مُؤمِنٌ اِخْتَلَطَ الْقُرآنُ بِلَحْمِهِ وَ دَمِهِ.» از 3 تا 7 سالگی در دارلقرآن، جامعة القرآن و سپس دارالتحفیظ برای کسب آموزه‌های قرآنی حضور داشتم.

خانواده‌ام به‌عنوان مشوق اصلی بنده در زمینه حفظ قرآن بود و همه شرایط را برای حضور در کلاس‌های مختلف آموزش قرآن آماده می‌کرد.

ایکنا- آیا در دیگر شاخه‌های قرآنی نیز به‌صورت جدی فعالیت دارید؟

زمان کودکی و نوجوانی تنها در زمینه‌ حفظ قرآن فعالیت داشتم البته در کلاس‌های قرائت و تجوید نیز شرکت می‌کردم در آن دوران فقط با معانی قرآن آشنا بودم و نور قرآن راه را به من نشان می‌داد اما در دانشجویی به لطف خداوند با تدبر در قرآن آشنا شدم و دیدگاهم در امر قرآن کریم تغییر کرد به طوری که با یادگیری نحوه تدبر در قرآن، به‌صورت پایه‌ای و مفهومی با اهداف هدایتی سوره‌ها انس گرفته و مواجهه‌ای آگاهانه با قرآن پیدا کردم به گونه‌ای که نور قرآن در زندگیم جاری شد.   

ایکنا- خاطره‌ای از دوران قرآن‌آموزی خود دارید؟

شیرین‌ترین خاطره‌ در ذهنم مربوط به دوران کودکیم است. زمانی که با 3 سال سن به‌عنوان کوچکترین عضو کلاس قرآن در دوره‌ها شرکت می‌کردم و تفاوت سنی بسیاری با دیگر قرآن‌آموزان داشتم. در همان سال، مسابقه‌ قرآنی برگزار شد و به عنوان نفر اول شهرستان برگزیده شدم. هدیه، یک کوله‌پشتی بزرگ بود که از قد و جثه من بزرگتر بود اما چون هدیه بود خیلی به آن علاقه داشتم و مدتی همه‌جا به دنبال خود می‌کشیدم و پس از آن، تجربه‌ای شد که هدیه‌ها مناسب سن قرآن‌آموزان تهیه شود.

ایکنا- شیوع ویروس کرونا چه تأثیری بر فعالیت‌های قرآنی شما داشته است؟ 

تعطیلات ناشی از شیوع ویروس کرونا، زمینه ساز ایجاد فرصت مناسبی برای تسریع و سرعت بخشی به امر حفظ و مرور قرآن شد به طوری که در دوران کرونا موفق به حفظ 6 جزء دیگر قرآن کریم شدم. البته فرصت خوبی نیز برای تدبر آیات الهی ایجاد شد و خدا را از این بابت شاکرم که در دل مصائب و مشکلات، این چنین راه را روشن می‌کند.

ایکنا- برکات و تأثیرات قرآن در زندگی شما چگونه بوده است؟

برکات و تأثیرات حفظ در زندگی همه افرادی که با قرآن مأنوس هستند به وضوح حس می‌شود و من هم از این امر مستثنی نیستم و مصداق آن آیه «وَ إِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ لا تُحْصُوها» است. آثار برکات قرآن به اندازه‌ای است که در متن و نوشتار نمی‌گنجد اما همین مصرع بس که: هر چه کردم همه از دولت قرآن کردم.

ایکنا- کدام آیه قرآن در زندگیتان اثر گذارتر بوده است؟

آیه‌ای همیشه برایم ستاره چشمک‌زن بوده، آیه «مَن قَتَلَ نَفسًا بِغَيرِ نَفسٍ أَو فَسادٍ فِي الأَرضِ فَكَأَنَّما قَتَلَ النّاسَ جَميعًا وَمَن أَحياها فَكَأَنَّما أَحيَا النّاسَ جَميعًا» بوده که نه مفهوم مادی حیات و ممات که مفهوم معنوی آن، یعنی زنده‌کردن دل انسان‌ها و میراندن دل، چه اثری دارد و دقت به اینکه چه کارهایی و جملاتی و تلنگرهایی باعث زنده کردن یا میراندن دل افراد می‌شود.

در زمان بیماری کرونا، همواره این نکته برایم تابلوی تبشیر زندگی بوده که هر چه از طرف خداوند به ما می‌رسد جز خیر نیست، بنابراین سعی می‌کنم حتی در بدترین شرایط ممکن، راه ترقی را پیش بگیرم و خود را وابسته به شرایط نبینم «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ.»

ایکنا- چه توصیه ای برای علاقه‌مندان به حفظ قرآن دارید؟

در این مسیر آموختم که صبر، استقامت و تداوم مسیر معجزه می‌کند، هدف از حفظ، تنها حفظ ۳۰ جزء قرآن نیست بلکه حفظ قرآن را به‌صورت یک مسیر ببینم که انتهای آن، انسان کامل قرار دارد. رسیدن به سر منزل مقصود، از طریق حفظ کل قرآن نیست بلکه این مهم با عمل به تک‌تک دستورات به دست می‌آید. پس حواسمان باشد این مسیر را چگونه طی می‌کنیم و طهارت و عمل به دستورات را هدف اصلی خود قرار دهیم و در پایان برای همه افرادی که در مسیر انس با قرآن هستند آرزوی موفقیت در این مسیر را آرزومندم؛ وَالعاقِبَةُ لِلمُتَّقينَ.

 

انتهای پیام
captcha