برپایی مراسم جزءخوانی قرآن در مسجد شیخ‌ سعدون بوشهر+ عکس
کد خبر: 4050962
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۳

برپایی مراسم جزءخوانی قرآن در مسجد شیخ‌ سعدون بوشهر+ عکس

مراسم جزءخوانی قرآن کریم ویژه ماه مبارک رمضان همراه با سخنرانی و تفسیر نهج‌البلاغه به همت کانون فرهنگی ـ هنری کربلا و با حضور قاریان شیعه و سُنی ممتاز بوشهری در مسجد شیخ‌سعدون به یاد شهدای محله کُوتی در حال برگزاری است.

جلسه قرآنی ماه مبارک رمضانبه گزارش ایکنا از بوشهر، حجت‌الاسلام والمسلمین رضا خدری، مدیر حوزه علمیه برادران استان بوشهر، در این جلسه قرآنی ماه مبارک رمضان که شامگاه ۳۰ ، فروردین‌ماه در مسجد شیخ‌سعدون برگزار شد، به بیان و تبیین سنت و مبارزه با بدعت‌ها پرداخت و اظهار کرد: حضرت امیرالمؤمنین امام علی(ع) در سراسر حیات مبارک خود، به حفظ، نقل و اجرای دقیق سنت رسول‌الله(ص) توجهی ویژه داشت. ایشان در دوره خلفا، بر فعالیت‌های فرهنگی و رسیدگی به کارهای دینی و تربیت امت اسلام متمرکز بود و پس از رسیدن به حکومت نیز، تبیین دین را در رأس اقدامات اصلاحی خود قرار داد و می‌کوشید با مطرح کردن سنت نبی مکرم اسلام حضرت محمد‌مصطفی(ص) و زنده کردن اصول و فروع فراموش شده دین، جامعه را هدایت کند. 

استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با اشاره به اینکه امیرمؤمنان امام علی(ع) پس از اشتغال به مسائل حکومتی، همچنان فعالیت‌های فرهنگی را در رأس امور قرار داده بود و از راه‌های مختلف چه در خطبه‌ها و نامه‌‌ها و نیایش‌های عارفانه خود، معارف ناب توحیدی، فقه، تفسیر، نحو و حدیث را به همگان و اصحاب خود آموزش می‌داد، افزود: آن حضرت در حالی که خلفا به صلاحدید خود نقل احادیث نبوی را منع کرده بودند، به برگزاری نشست‌های خصوصی تفسیر و حدیث برای صحابه، تبیین معارف دینی، پند و موعظه مردم و عمل به سنت پیامبر اکرم(ص) پرداخت. همچنین در این سال‌ها راه‌اندازی جلسات خانگی قرآن کریم در شهرها و روستاهای سراسر کشور از سوی قرارگاه قرآنی خاتم الاوصیا(عج) در اصل الگو گرفته شده از مرامنامه ساختارساز این امام همام است. 

حفظ وحدت بر محور توحید در عرصه اجتماعی 

وی با بیان اینکه برخی از علوم اسلامی همچون فقه، حدیث، نحو و تفسیر توسط حضرت امیرالمؤمنین امام علی(ع) پایه‌گذاری شده است، بیان کرد: خلفا به نبرد با مرتدان، مخالفان سیاسی حکومت، فتوحات و گسترش جغرافیای حکومت اسلامی توجه می‌کردند، ولی به فرهنگ و تربیت دینی مردم اهتمام چندانی نداشتند. این کار، انحرافات بزرگی مانند جعل احادیث، بدعت در احکام و تفسیر و تأویل نادرست آیات قرآن را به دنبال داشت.

وی ادامه داد: همچنین قرار دادن افراد ناشایست در مناصب حکومتی بر پایه امتیازهای قبیله‌ای و روابط خویشاوندی، ایجاد تبعیض در تقسیم بیت المال که موجب پیدایش مفاسد اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی در آینده شد و از همه مهم‌تر، سلطه افراد کم یا بی‌اطلاع از قرآن و سنت و نا‌کارآمد در اجرای آن، بر جایگاه خلافت و مسئولیت‌های حساس، آسیب‌های بسیاری بر تمدن وحیانی وارد آورد. در چنان شرایطی امیرمؤمنان علی ابن ابی‌طالب(ع) جانب امت را گرفت و به حمایت، آموزش و تربیت افرادی بر پایه معارف قرآن و سنت پرداخت. 

حجت‌الاسلام خدری بیان کرد: اهل‌بیت عصمت و طهارت مظهر تمام و کمال عبودیت و خشیت در برابر خداوند متعالی بودند و در همه ابعاد زندگی آنها، این فرهنگ جاری بود. با بررسی روایت‌هایی که درباره حیات مبارک آنها نقل شده، به‌خوبی می‌توان دریافت که اصل نخست همه عملکردهای آنها، تقوا بود و ترویج و گسترش این فرهنگ به امت اسلام، همواره در دستور کار آن بزرگواران قرار داشت. 

وی اظهار کرد: امیرمؤمنان حضرت علی(ع) نیز در همه جلوه‌های زندگی خود، بیش و پیش از هر چیز، بنده خالص خدا بود و این خلوص در عبادت‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایشان به زیبایی خودنمایی می‌کرد. در نامه‌ها و خطبه‌های آن حضرت که روزهای خلافت ایشان به یادگار مانده، دعوت مردم به تقوای الهی موج می‌زند. 

درس امیرالمؤمنین(ع) به امت؛ حفظ وحدت اسلامی 

مدیر حوزه علمیه برادران استان بوشهر گفت: امیرمؤمنان علی(ع) در ۳۰ سال زندگی خود پس از پیامبر گرامی اسلام(ص) درسی جاودانه به امت اسلامی داد و آن، اصلِ حفظ وحدت اسلامی است که هرگز نباید خدشه بردارد و باید در هر زمان، به اقتضای شرایط، چه با صبر و مدارا و چه با جهاد و شهادت حفظ شود. 

وی اظهار کرد: امام علی(ع) در دوران خلفا و در نشست‌های خصوصی با صحابه، برای آنان قرآن را تفسیر و احادیث رسول‌الله(ص) را بیان می‌کرد تا بنیان‌های معرفتی آنان را تقویت کند. آن حضرت علی ابن ابی‌طالب(ع) حضوری اثربخش در جامعه داشت و هدایت معنوی و فکری مسلمانان بر عهده ایشان بود، این امام همام با پرورش و تربیت شاگردانی چون عمّار، ابوذر، مقداد، مالک‌ اشتر، قَنبر، کمیل، میثم، سلمان، محمد ابن ابی‌بکر، مردم به‌ویژه تازه مسلمانان را با فرهنگ اصیل و ناب اسلام آشنا کرد. 

عدالت اقتصادی در ساختار حکومت علوی 

حجت‌الاسلام خدری در پایان به تشریح بخشی از جهاد اقتصادی و رسیدگی به امور مردم و حمایت از محرومان در حکومت علوی پرداخت و اظهار کرد: امام علی(ع) و حضرت فاطمه‌زهرا(س) پناه مردم و مرجع رسیدگی به امور آنان بودند. پس از آنکه پیامبر اسلام(ص) فدک را به حضرت زهرا(س) بخشید، آن بزرگواران درآمد فدک را برای برداشتن نیاز نیازمندان به کار بردند و از آن بهره شخصی نداشتند و هنگامی که دستگاه خلافت، آن امکانات مالی اهل‌بیت(ع) را مصادره کرد، امام علی(ع) با فعالیت‌های اقتصادی، آباد کردن زمین‌های بایر و رونق صنعت کشاورزی و وقف آنها به‌ویژه برای قبیله بنی‌هاشم، نیازهای مالی آنها را زدود و از کرنش آنان در برابر دستگاه خلافت جلوگیری کرد. همچنین رسیدگی به محرومان و حمایت از خانواده‌های شهدای اسلام و یتیمان آنان نیز همواره در دستور کار امام علی(ع) قرار داشت. آن حضرت دوره خلافت خود، عدالت اقتصادی را با پیاده کردن رفاه عمومی، فقر‌زدایی، توازن اقتصادی و توزیع ثروت برقرار کرد. 

یادآور می‌شود، سید‌یاسر صفوی، عباس هاشمی، سید‌حسین موسوی‌نژاد، رحیم موجی، سید‌مصطفی موسوی‌نژاد، مهدی پور‌غلام، وهاب واعظی، محمد جماله، عبدالحسین پور غلام، حسن وردیانی، میثم بشکوه، عبدالله محبوبی و محمدحسن وردیانی از قاریان ممتاز مجلس جزءخوانی قرآن کانون فرهنگی ـ هنری کربلا مسجد شیخ‌سعدون محله کوتی منطقه ۱ شهر بوشهر در ماه مبارک رمضان هستند.

خبرنگار: سیده‌فردوس رضوی 

عکاس: حامد فکوری 

 

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha