خانه محل ابراز مهربانی و تجلی احساسات همسرانه است
کد خبر: 4068382
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۸

خانه محل ابراز مهربانی و تجلی احساسات همسرانه است

سخنران حرم کریمه اهل‌بیت(س) با بیان این که جوانان اگر در انتخاب همسر دقت لازم را نداشته باشند، به «لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا» نخواهند رسید، گفت: خانه، مکان محبت و رحمت و وادی ابراز مهربانی و تجلی احساسات همسرانه است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید حسین مؤمنی، استاد حوزه علمیهبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسین مؤمنی، استاد حوزه علمیه طی سخنانی شب گذشته 11 تیرماه در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر فاطمه معصومه(س)، به روزهای آغازین ماه ذی‌الحجه و سالروز ازدواج مقدس امیرالمؤمنین(ع) با زهرای مرضیه(س) اشاره کرد و گفت: زندگی ایشان پر از درس و نکات بسیار ارزشمندی است که حتی بعد از گذشت هزار سال می‌توانیم به‌عنوان اسوه و الگو در زندگی معرفی کنیم.

وی به موضوع تشکیل، تثبیت و توسعه خانواده اشاره کرد و با بیان اینکه تشکیل خانواده با امر ازدواج، تثبیت آن با اخلاق و توسعه آن با فرزندآوری محقق می‌شود، اضافه کرد: متأسفانه آن‌گونه که باید به عرصه‌های متناظر با موضوع خانواده توجه چندانی صورت نگرفته و کار عمیقی در مورد آن پی ریزی نشده است.

سخنران حرم کریمه اهل‌بیت(س) در ادامه ضمن ارائه تعاریفی از خانواده، به نقص‌های تعریفی خانواده در تمدن غربی اشاره کرد و ادامه داد: تمدن غربی به سمت انحطاط اجتماعی حرکت نموده، با ارائه تعاریف گوناگون، در عین هجمه به قداست‌های خانواده و ترویج نگاه مادی و رسمیت‌بخشی به امیال جنسی انحرافی، به تک زیستی و با حیوان زیستی نیز اطلاق خانواده را به کار می‌برد.

این استاد حوزه به مشکلات اقتصادی حاکم بر جامعه اشاره و با بیان این که برای تشکیل کانون مقدس خانواده به خداوند متعال تمسک نماییم، ابراز کرد: تسهیل برای تأمین مسکن از مهم‌ترین الزامات انگیزه‌بخشی جوانان برای قدم‌نهادن در مسیر تشکیل خانواده است. همواره باید توجه داشته باشیم که اعطای رزق از آن خداوند متعال است.

وی ضمن اشاره به آیاتی از قرآن کریم با تأکید بر این که اگر تقوای الهی پیشه کنیم، خداوند متعال مسیر رهایی از مشکلات را می‌گشایند، اظهار کرد: خداوند متعال در آیه شریفه «وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ …» (آیه ۳۲ سوره نور) ضمن تأکید بر امر ازدواج می‌فرمایند، به لطف و فضل خود زنان و مردان را بی‌نیاز و مستغنی خواهد فرمود.

سخنران حرم کریمه اهل‌بیت(س) تلاش، کوشش و استعانت از ذات اقدس الهی در تشکیل بنیان مقدس خانواده را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: با ازدواج عاقلانه و عاشقانه انسان سکون و قرار می‌گیرد و برنامه‌های انسان منظم خواهد شد.

وی بر اهمیت مشاوره و تحقیق پیش از ازدواج تأکید کرد و یادآور شد: بر جوانان لازم است تا در امر ازدواج میان‌بر نروند و رویه صرفاً احساسی را در پیش نگیرند.

مؤمنی با اشاره به این که والدین واسطه رزق الهی به فرزندان هستند نه رازق آنها، بیان کرد: برای گرما بخشی به کانون خانواده باید هر یک از اعضای خانواده به وظایف و رسالت خویش به نحو احسن توجه داشته باشند.

وی ضمن اشاره به عوامل تحکیم و تثبیت خانواده، اخلاق را مهم‌ترین پایه و ریشه تحکیم بنیان خانواده دانست و اظهار کرد: خداوند متعال در آیه ۲۱ سوره روم، بقا نسل، شکل‌گیری کانون آرامش زندگی و ایجاد مودت و رحمت را از مهم‌ترین تأثیرات شکل‌گیری بنیان مقدس خانواده ذکر می‌کنند.

سخنران حرم کریمه اهل‌بیت(س) با بیان این که جوانان اگر در انتخاب خود دقت نکنند، به «لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا» نخواهند رسید، ادامه داد: خانه، مکان محبت و رحمت و وادی ابراز مهربانی و تجلی احساسات همسرانه است؛ باید با تمسک به اخلاق و ادب از افشا اسرار خانه پرهیز نماییم.

وی در بخش پایانی سخنان خود ضمن اشاره به فرازهایی از سیره زندگی و سبک انتخاب همسر توسط مولی‌الموحدین علی(ع) و فاطمه زهرا(س)، اظهار کرد: اخلاق و سازگاری، مهر و محبت و نیز گذشت و ایثار مهم‌ترین اصول در تشکیل خانواده هستند.

مؤمنی با اشاره به این که فاطمه زهرا(س) شفیعه امت گنهکار در روز جزا را به‌عنوان مهریه خود از خداوند متعال درخواست کردند، یادآور شد: مولی‌الموحدین علی(ع) و فاطمه زهرا(س)، به زیباترین شکل همدیگر را صدا کرده، اوج ادب و اخلاق در خانواده را متجلی ساختند.

انتهای پیام
captcha