دریافت ۱۷۰ مقاله به همایش فقه و تربیت
کد خبر: 4102681
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۶
معاون پژوهش نمایندگی المصطفی در خراسان خبر داد

دریافت ۱۷۰ مقاله به همایش فقه و تربیت

عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه از دریافت ۱۷۰ مقاله از سوی دبیرخانه همایش بین‌المللی فقه و تربیت خبر داد.

جواد رقوی، معاون پژوهش جامعةالمصطفی خراسان

حجت‌الاسلام والمسلمین جواد رقوی، معاون پژوهش و عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی نمایندگی خراسان، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، درباره مقالات رسیده به همایش «فقه و تربیت» اظهار کرد: پس از تمدید مجدد زمان ارسال چکیده مقالات تا یکم دی، ارسال اصل مقالات تا یکم بهمن و برگزاری همایش در یازدهم اسفند، شاهد حضور پرشور طلاب و علاقه‌مندان برای حضور و مشارکت در این رویداد بین‌المللی عرصه فقه تربیتی هستیم.

وی با اشاره به افزودن محوری ویژه به فراخوان این همایش، ادامه داد: محور «فقه، تربیت و فضای مجازی»، عنوان دیگری است که با تشخیص کمیته علمی همایش به عنوان موضوع ویژه این همایش انتخاب شد و امید داریم آثار قلمی ارزشمندی در این عرصه به دبیرخانه در فرصت باقی مانده ارسال گردد.

رقوی به یکی دیگر از اقدامات پیرامون همایش اشاره کرد و افزود: نمایشگاهی از کتاب‌های تخصصی فقه و تربیت با هدف تبیین اهمیت و ضرورت این همایش بین‌المللی و لزوم آشنایی و در دسترس بودن منابع علمی برای طلاب، در مجتمع آموزش عالی خواهران نمایندگی المصطفی در خراسان افتتاح شد. نکته حائز اهمیت آنکه بخشی اعظمی از کتب موجود توسط آیت‌الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه اهدا شده است.

وی با تأکید بر این که فقه و تربیت نقش برجسته‌ای در زندگی فرد و جامعه دارد، اظهار کرد: این همایش بین‌المللی به دنبال تبیین نقش فقه و تربیت در یکدیگر به‌عنوان موضوع مشترک تربیتی انسان می‌باشد که ساحت‌های مختلفی را هدف‌گذاری کرده است.

استاد جامعةالمصطفی تربیت اقتصادی، سیاسی، جسمانی، بهداشتی، فرهنگی و... را برخی از موضوعات مشترک فقه و تربیت توصیف کرد و گفت: نقش تبیینی فقه در فرایند اسلامی‌سازی علوم، بسیار مهم و حائز اهمیت است.

وی افزود: فقه که بر گرفته از قرآن و سنت باشد، تأمین‌کننده محتوای تربیت اسلامی است؛ فقه و تربیت در احصای موضوعات جدید، هماهنگی و هم‌نوایی زیادی با یکدیگر دارند.

وی حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و مراکز جامعة‌المصطفی را از جمله مخاطبان همایش بین‌المللی فقه و تربیت برشمرد و با بیان اینکه این همایش به چهار زبان فارسی، عربی، انگلیسی و اردو برگزار خواهد شد، تصریح کرد: تقویت ورود بانوان در عرصه‌های علوم انسانی و اسلامی از پدیده‌های انقلاب اسلامی که حضور ایشان در رشد و ارتقای دانش دینی تأثیر بسزایی داشته است.

رقوی یادآور شد: همایش بین‌المللی فقه و تربیت از ظرفیت‌های بانوان داخل و خارج از کشور حداکثر استفاده را داشته، بانوان اساتید، سکان‌داران اصلی برگزاری این همایش بین‌المللی هستند.

معاون پژوهشی نمایندگی جامعةالمصطفی در خراسان ایجاد بستر مناسب برای مطالعات میان‌رشته‌ای را از مهم‌ترین اهداف این همایش توصیف کرد و ادامه داد: بررسی نقش تربیتی فقه و ابواب متناظر آن از جمله مؤلفه‌هایی است که تعامل فقه با ساحت تربیتی را هدف‌گذاری می‌کند.

وی ضمن تأکید بر اهمیت آشنایی با موضوعات و مسائل جدید در حوزه فقه و تربیت، محور‌های این همایش اعم از پیشینه شناسی و سیر تحول مطالعات فقه و تربیت را مهم ارزیابی کرد و گفت: در این همایش بین‌المللی موضوعات فقهی آیند بشری مورد توجه قرار می‌گیرد؛ این که فقه برای آینده چه برنامه‌هایی خواهد داشت، در حوزه پیشینه و سیر تحولات مدنظر است.

استاد جامعة‌المصطفی به ظرفیت‌های تحولی فقه و مؤلفه‌های اصلی این عرصه اشاره و اذعان کرد: هفت مؤلفه اصلی تربیت از جمله مباحثی است که نقش و ظرفیت فقه در این عناصر بررسی می‌شود.

وی تعامل فقه و تربیت اخلاقی، تربیت سیاسی، تربیت عاطفی، تربیت جسمانی و... شکل‌گیری نگاه جدید در مخاطبان و مکلفان به‌ویژه نسل جوان را از جمله اهداف همایش بین‌المللی فقه و تربیت توصیف کرد و افزود: تحلیل تربیتی موضوعات و ابواب فقهی از دیگر محور‌های این همایش بین‌المللی است که در آن دلالت‌های تربیتی موضوعات از منظر فقهی بررسی می‌گردد.

عضو هئیت علمی جامعةالمصطفی در خراسان به برخی از مؤلفه‌های مهم در محور‌های این همایش اشاره کرد و یادآور شد: در این همایش ۲۰ نهاد حوزوی و دانشگاهی مشارکت نموده و تا کنون ۱۰ پیش‌نشست با مشارکت مراکز و مجموعه‌ها برگزار شده است.

وی با اشاره به‌ عنوان برخی از پیش‌نشست‌های همایش بین‌المللی فقه و تربیت، ارتقای سطح توانمندی‌های پژوهشی و نگارشی طلاب را مهم دانست و با بیان این که ۱۰ کارگاه تخصصی با حضور اساتید برجسته کشوری برگزار شده است، اظهار کرد: تاکنون ۱۷۰ مقاله به دبیرخانه همایش بین‌المللی فقه و تربیت ارسال شده است که از این تعداد، ۵۰ مقاله را بانوان پژوهشگر تدوین کرده‌اند.

استاد حوزه علمیه گفت: پژوهشگران، اساتید، طلاب و دانشجویان می‌توانند برای ارسال مقالات و کسب اطلاع بیشتر درباره همایش، به آدرس Http://hamayesh.miu.ac.ir/tarbiyt/fa و یا کانال Http://eitaa.com/hamayesht۱۴۰۱ مراجعه کنند.

گفت‌وگو از اکبر پوست‌چیان

انتهای پیام
captcha