کد خبر: 1343798
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۹
آیت‌الله صفایی بوشهری:

جوانان ایرانی افسران نهضت بیداری و جهاد علمی هستند

گروه اندیشه: نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان و امام‌جمعه بوشهر در آئین افتتاح نمایشگاه جشنواره منطقه نوآوری و شکوفایی اختراعات خلیج فارس گفت: جوانان ایرانی افسران نهضت بیداری و جهاد علمی هستند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان و امام‌جمعه بوشهر ظهر روز 26 آذرماه در آئین افتتاح نمایشگاه جشنواره منطقه نوآوری و شکوفایی اختراعات خلیج فارس در بوشهر که در محل نمایشگاه بین‌المللی بوشهر برگزار شد، اظهار کرد: استکبار جهانی با علم اینکه علم می‌تواند بخشی عظیمی از تهاجم سخت را تأمین و در عرصه تهاجم نرم نیز با ارائه تکنولوژی و برنامه‌ریزی خدمات شایانی ارائه می‌دهد، برای سیادت و استعمار کشورهای جهان سوم به تهاجم علمی چنگ زده است.



نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان بوشهر تصریح کرد: تا قرن 19 این تهاجم علمی به صورت ساده مطرح بود ولی از آن به بعد این تهاجم به صورت سازمان یافته شکل گرفت و جهان سلطه با هدف تولید کنندگان علمی راحت‌تر نخبگان را در جهان شناسایی و ارزیابی کند.



امام‌جمعه بوشهر گفت: جهان سلطه امروز به دنبال مصادره، اسارت و انحصار علم است چون این امر برای آنان قدرت و ثروت تولید می‌کند.



وی با بیان اینکه به همین دلیل جهان سلطه با خرید، تطمیع، تحریم و تهدید دانشمندان به دنبال اسارت، انحصار و آپارتاید علمی است، یادآور شد: دشمن با غنی‌سازی هسته‌ای مخالفتی ندارد بلکه به دنبال انحصار دانش هسته‌ای است که همیشه کشورها به آنها در این زمینه وابسته باشند.



وی تصریح کرد: جهان سلطه به دنبال این است که کشورهای اسلامی و انقلابی در زمینه‌های مختلف علمی دچار چالش، ایستایی و وابستگی باشند.



نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان و امام جمعه بوشهر گفت: امروز با هدایت‌های رهبر معظم انقلاب فصل نوینی در علم گشوده شده است.



وی با بیان اینکه آغاز این پروژه به یک نهضت بیداری علمی نیاز دارد و افسران این جهاد علمی نیز شما جوانان این آب و خاک هستید، تأکید کرد: اگر به ‌دنبال استقلال، رفاه، عدالت، توسعه و پیشرفتیم باید برنامه‌ای دانش بنیان و فوق روز در زمینه پژوهش، فن‌آوری و تبدیل محصولات استراتژیک داشته باشیم.



در ادامه این آئین، عباس قارونی، معاون بنیاد نخبگان کشور  اظهار کرد: برگزاری جشنواره‌های مخترعان فرصت خوبی برای شناسایی استعدادهای جوان در این عرصه است.



وی بیان کرد: با برگزاری این جشنواره‌ها ضمن برقراری عدالت زمینه‌ای برای بروز استعداد افراد مهیا و چرخه آموزش، پژوهش، خلاقیت، نوآوری و تبدیل به تجاری سازی نیز فراهم می‌شود.



قارونی تصریح کرد: اختراعات جوانان از لحاظ اجتماعی موجب اقتدار ملی، از لحاظ فرهنگی باعث تحکیم هویت و تحقق شعار ما می‌توانیم و از لحاظ اقتصادی نیز موجب ارزش آفرینی و ارزش افزوده می‌شود.



معاون بنیاد نخبگان کشور با اشاره به ایجاد تغییراتی در جشنواره‌ها در سال آینده گفت: باید سهم مخترعان در این جشنواره‌ها به  45 درصد برسد ضمن اینکه جشنواره هفتم اختراعات و نوآوری در استان سیستان و بلوچستان برگزار می‌شود.



وی با بیان اینکه در افق 20 ساله باید شرکت‌های دانش بنیان به 50 هزار شرکت برسد، تصریح کرد: مخترعان باید با توجه به اصل نوآوری در اختراعات خود به کاربردی و اقتصادی بودن آن توجه داشته باشند. برگزاری جشنواره‌های اختراعات و نوآوری در کشور موجب شادی و هیجان در جامعه می‌شود.



معاون بنیاد نخبگان کشور  یادآور شد: امروز کاربردی کردن علم در جامعه و اینکه بتوان از علم برای حل مشکلات جامعه استفاده کرد مدنظر مسئولان است.



قارونی افزود: هم اکنون ایران در دنیا از نظر سطح مقالات رتبه 17 و از نظر ارجاع به مقالات نیز رتبه 35 دنیا را دارد که جایگاه خوبی است ولی باید تلاش بیشتری برای ارتقای این جایگاه داشته باشیم.



معاون بنیاد نخبگان کشور با اشاره به اینکه اختراعات جوانان باید به مرحله تجاری‌سازی برسد، بیان کرد: یکی از ضعف‌های اختراعات جوانان ما این است که بیشتر اختراعات در سطح سه قرار دارند و کمتر در سطح و جایگاه یک و دو هستند.



قارونی گفت: با ارتقای سطح اختراعات باید قابلیت رقابت جهانی را پیدا و به جایگاه منطقی خود برسیم.تاکنون در این جشنواره‌ها هشت هزار و 985 اختراع شرکت کرده و از این تعداد دو هزار و 177 اختراع در سطح سه پذیرفته شده‌اند.

captcha