کد خبر: 1343867
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۶
زارع خبر داد:

بانک پژوهشگران و نخبگان در بوشهر راه‌اندازی می‌شود

گروه اندیشه: معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار بوشهر از راه‌اندازی بانک پژوهشگران و نخبگان در این استان خبرداد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، محمد حسین زارع، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار بوشهر در همایش تجلیل از پژوهشگران استان بوشهر با اشاره به اینکه نتیجه کار محققان فراهم شدن امکانات رفاهی و آسایشی برای بشریت است، اظهار کرد: همه نتایج تحقیقات و پژوهش‌هایی که پژوهشگران انجام داده‌اند وجود تکنولوژی و ابزارالات زندگی است که امکانات آسایش برای انسان فراهم کرده است.



وی با اشاره به اینکه کشوری که به عنوان قطب و قدرت مطرح می‌شود نتیجه تلاش عالمان و دانشمندان است، گفت: یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در قدرت هر کشور فعالیت پژوهشگران و محققان است.



معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار بوشهر تصریح کرد: قدرت، شکوه و پیشرفت نظام اسلامی ایران که امروز شاهد هستیم نتیجه دانش وتوانایی دانشمندان است که درعرصه‌های مختلف نشان داده‌اند و اکنون در تلاش و جهاد علمی هستند.



زارع با قدردانی با اشاره به تلاش پژوهشگران برای راه‌اندازی بانک پژوهشگران، ادامه داد: با توجه به اینکه استان بوشهر دارای پژوهشگران در بخش‌های مختلف است لازم است بانک اطلاعاتی پژوهشگران برای ساماندهی آنان و معرفی محصولاتشان راه‌اندازی شود.



وی بر حمایت از پژوهشگران تأکید کرد و گفت: کمیسیون راهبردی پژوهشی دراستان باید فعال‌ترعمل کند و برجذب اعتبارات پژوهشی بیشتر تلاش به عمل آورد.



عبدالکریم جمیری، رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین تجلیل با اشاره به اینکه یکی از اساسی‌ترین زیرساخت‌های توسعه و پیشرفت در جوامع توجه به پژوهش است، اظهار کرد: معیار و شاخص توسعه هر کشور و هر منطقه توجه به پژوهش‌های علمی است که نشان از توانمندی آن کشور و منطقه است.



وی  توسعه و پیشرفت هر منطقه را نشان از زحمات و تلاش‌های صاحبان اندیشه در میدان عمل دانست و تصریح کرد: عدم توجه به اندیشمندان و محققان، از دست رفتن فرصت‌ها و استفاده نکردن از ظرفیت‌هاست.



نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی مهمترین سرمایه نظام اسلامی ایران را نیروهای مستعد، توانمند و محقق دانست و افزود: ایران اسلامی از این توانمند کارآمد برخوردار است به گونه‌ای که دانشمندان و محققان نظام اسلامی ایران توانایی خود را در عرصه تحقیقات و پژوهش نشان داده‌اند.



جمیری، با بیان اینکه استان بوشهر در کنار ظرفیت‌های عظیم در بخش‌های گوناگون دارای نیروهای توانمند و پژوهشگر است، افزود: وظیفه مهم پژوهشگران و محققان استان بوشهر این است که در کنار ظرفیت‌های خدادادی استان ازفرصت‌ها برای بهره‌مندی بیشتر استان از آن استفاد کنند و این استان را به جایگاه اصلی علمی برساند.



وی با تأکید براینکه پژوهشگران نباید در شعار فعالیت‌های خود را خلاصه کنند، تصریح کرد: پژوهشگران با حمایت‌های مادی و معنوی مسئولان باید به صورت عملی ظرفیت‌ها و فرصت‌های استان بوشهر را متجلی کنند.



نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مدیریت ارشد استان نقش ارزنده‌ای در عرصه پژوهش و فناوری استاندارد دارد، تصریح کرد: استاندار بوشهر که دارای علم، جوانی، نشاط و توانمندی است، با توجه به اهمیت پژوهش و تحقیق از پژوهشگران و نخبگان استان بوشهر در میدان عمل استفاده کند و زمینه رشد و تعالی استان بوشهر فراهم کند.



وی تصریح کرد: استاندار بوشهر از توان بالای خودشان باید از فرصت‌ها و قابلیت‌های استان استفاد کند و با سامان دادن اعتبارت پژوهشی از صاحب‌نظران در این عرصه بهره کافی را ببرد.



همچنین حسن ابراهیمی، مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری بوشهر در آئین تجلیل با بیان اینکه محققین در مسیر توسعه و پیشرف گام برمی‌دارند، اظهار کرد: اهتمام به پژوهش و نکوداشت پژوهشگران و فن‌آوران بیانگر معرفت، خودباوری، خوداتکایی و گام برداشتن در مسیر توسعه و تعالی جامعه است.



وی شناخت قابلیت‌ها و استعدادهای مادی و معنوی جامعه را ویژه پژوهشگران دانست و تصریح کرد: تولید علم، دانش و تکریم محققان سبب رساندن جامعه به سرمنزل مقصود و تحقق تمدن اسلامی و آرمان‌های متعالی نظام را فراهم می‌کند.



مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری بوشهر نام‌گذاری هفته پژوهش را نویدبخش فردای بهتر در عرصه علمی و موفقیت‌های روزافزون در این حوزه دانست و بیان کرد: این هفته ثمرات پربار پژوهشی را در عرصه ملی و استانی هویدا می‌کند و عزم جدی برای محور و مبنا قرار گرفتن پژوهش در آموزش و پرورش و مراکزآموزش عالی، علمی و اجرایی را مهیا می‌کند.



ابراهیمی با بیان اینکه تاکنون 800 پژوهشگر در سامانه معرفی پژوهشگران استان بوشهر نام‌نویسی کرده‌اند، تصریح کرد: در استان بیش از این تعداد پژوهشگر و محقق وجود دارد که تاکنون 800 نفرشان در سامانه نام‌نویسی کرده‌اند.



وی اعتبار ابلاغی امسال در بخش  پژوهش را 40 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: امیدوارم تمامی دستگاهای اجرایی اعتبارات تکلیفی خود را در بخش پژوهش تخصیص دهند تا شاهد بیش از پیش تحقق طرح‌های پژوهشی در استان باشیم.



مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری بوشهر تأکید کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی براساس قانون موظف هستند، بین 1 تا 3 درصد از اعتبارات به امر پژوهش اختصاص دهند و انتظار این است این مدیران کمی آشتی جویانه‌تر با پژوهش که تأثیر آن در اصلاح و بهبود امورنمایان است برخورد کنند.



ابراهیمی، از استاندار بوشهر و معاونان استاندار درخواست کرد: براساس ضوابط و آئین‌نامه‌های موجود الزاماتی فراهم کنند تا شرکت‌های نفتی و سایر شرکت‌های دولتی نسبت به پرداخت سهم اعتبارات پژوهشی خود به استان بوشهر اقدام کنند.



وی از تهیه نقشه علمی، پژوهشی استان خبر داد و گفت: یکی از محورهای اصلی و مورد توجه در دفتر آموزش و پژوهش کمیسیون راهبردی پژوهش است که امیدواریم با همکاری همه دستگاه‌ها و مراکز پژوهشی قابلیت‌های پژوهشی استان بوشهر در قالب نقشه علمی با نگاه علمی ارائه شود.



در ادامه محمد‌رضا محمدی‌زاده، رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر با بیان اینکه کار جزیره‌ای ‌در دانشگاه خلیج فارس جای خود را به همکاری پژوهشی داده است، اظهار کرد: هم اکنون ارتباط ‌و تعامل میان دانشگاه و صنعت برقرار شده و کار جزیره‌ای جای خود را به همکاری پژوهشی داده است.



وی با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها باید با همکاری صنعت به سمت پژوهش‌های تقاضامحور حرکت کنند، افزود: هدف مراکز علمی نباید فقط آموزش علوم باشد بلکه در کنار آموزش باید تولید علم داشته باشد و زمینه رسیدن به مرجعیت علمی را فراهم کنند.



رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر با بیان اینکه مرجعیت علمی، اقتدار سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و بین‌المللی ایجاد می‌کند، افزود: پژوهشگران در عرصه‌های مختلف توان علمی و پژوهشی خود را به منصه ظهور می‌گذارند که این مهم تنها به عهده مراکز آموزش عالی  نیست بلکه بخش‌های مختلف از جمله صنعت برای نوآوری‌های بیشتر باید به پژوهش توجه ویژه داشته باشند.



محمدی‌زاده از افزایش 30 درصدی اعضای هیئت علمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر خبر داد و گفت: در یک سال اخیر تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه 30 درصد افزایش یافته است. هم‌اکنون این دانشگاه 200 نفر عضو هیئت علمی تمام وقت دارد و 600 نفر را نیز بورسیه کرده است.



وی از موفقیت دانشجویان این دانشگاه در عرصه نشر مقالات علمی خبر داد و گفت: سال گذشته تعداد مقالات چاپ شده در نشریات معتبر علمی 80 تا 90 مقاله بود ولی این تعداد تاکنون به 115 مقاله رسیده است.



حسین عالی‌نژاد، مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری بوشهر در این آئین با بیان اینکه یکی از سیاست‌های امور روستایی حمایت از پژوهشگران است، اظهار کرد: پژوهشگرانی که طرح‌های مرتبط با امور روستایی در جهت عمران و آبادانی روستاها ارائه دهند مورد حمایت قرار می‌گیرند.



وی از موفقیت پژوهشگر جوان بوشهری خبر داد و گفت: حسن حیدری از نخبگان و محققان بوشهری موفق شده چندین طرح پژوهشی مرتبط با امور روستایی ارائه دهد که مورد حمایت قرار دارد.



مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری بوشهر با اشاره به اینکه  این پژوهشگر تاکنون 15 طرح تحقیقی داشته است، تصریح کرد: این محقق جوان بوشهری موفق شد از 15 طرح پژوهشی خود دو طرح آن در زمینه مجتمع پردازش زباله‌های خشک و طرح تجمیع ماشین‌‌آلات دهیاری‌ها در قالب تعاونی‌ها به مرحله اجرا بگذارد.



وی از تألیف کتاب «اصول مقدماتی مدیریت روستایی» خبر داد و بیان کرد: این پژوهشگر در این کتاب موفق شده سیر تاریخی مدیریت روستایی شامل ارباب، کدخدا، دهبان، شوراهای اسلامی، دهیار و قوانین و مقررات حقوقی کاربری برای مدیران محلی ارائه کند و به عنوان کتاب کار بخشداران، شوراهای اسلامی، دهیاران و دانشجویان و دانشگاهیان نیز قرار بگیرد.



به گفته عالی‌نژاد این کتاب به عنوان منبع درسی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه های تهران و سراسر کشور معرفی می‌شود.



وی افزود: کتاب تحلیل ویژگی‌های شوراهای اسلامی استان در سال 91 توسط وی به چاپ رسیده و گفته می شود کتاب دیگری تحت عنوان  مجموعه قوانین و مقررات روزمره مدیران محلی در حال تدوین است.



یادآور می‌شود، دراین همایش از 80 تن از پژوهشگران استان بوشهر که در یکسال گذشته طرح‌های پژوهشی برتر داشته‌اند تجلیل شد.

captcha