به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان و امامجمعه بوشهر در دیدار با هیئت مدیره مجمع قاریان و حافظان استان بوشهر اظهار کرد: ظرفیت قرآنی استان بوشهر از قابلیت خوبی برخوردار است و باید برای فعالیتهای قرآنی یک سند چشمانداز و نقشه راه نوشته شود و در این معنا باید به سمت تولید منابع انسانی حرکت کنیم.
بوشهردر جایگاه سه استان برتر قرآنی کشور
وی اضافه کرد: باید فعالیت قرآنی در استان بوشهر بهمنظور احیای فرهنگ قرآنی به شکل ویژه ساماندهی شود و هماکنون بوشهر در جایگاه سه استان برتر قرآنی در سطح کشور است و این رتبه را باید حفظ کنیم و سطح آن را ارتقا بدهیم.
امامجمعه بوشهر با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند «ما باید قاریان برجسته و صاحب سبک داشته باشیم»، گفت: برای رسیدن به این مطالبه باید ساختارسازی صورت گیرد و فعالان عرصه قرآنی از بهترین فضا و امکانات موجود بهرهمند بشوند.
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان بوشهر اظهار کرد: حدود 9 ماه پیش طبق ابلاغ شورای عالی انقلاب فرهنگی به استان، با ساختارسازی تخصصی و بهرهگیری از کارشناسان و اساتید علوم قرآنی نسبت به تشکیل و ایجاد جامعه قرآنی در قالب شورای عالی قرآن در بوشهر با هدف ترویج و اعتلای فرهنگ قرآنی و تمدن اسلامی اقدام شود.
این استاد درس اخلاق در قرآن کریم در ادامه افزود: باید در این راستا یک پایگاه تخصصی و جامع در فضای مجازی طراحی شود، که ضمن داشتن کتابخانه تخصصی جهت مخاطبان، به معرفی شخصیتهای قرآنی بپردازد و بخش قرائتهای صوتی مرتلین استانی در این فضا جهت دسترسی علاقهمندان قرار داده شود.
آیتالله صفایی بوشهری خواستار ایجاد بانک جامع اطلاعاتی و کاربردی مراکز و فعالان قرآنی استان بهطور دقیق تهیه و تنظیم شد و گفت: برای شناسایی این بانک جامع در دو بخش کامل مراکز و مؤسسات و شخصیتهای قرآنی اقدام کنید.
سند چشمانداز پیشرفت قرآنی 1404 بوشهر تدوین شود
وی اظهار کرد: شورای عالی قرآنی استان باید سند چشمانداز پیشرفت قرآنی 1404 بوشهر را تدوین کنند و بعد از آن برنامه سالیانه، چهار سالانه اول و دوم و سوم را طراحی و تنظیم کنند و همه برنامهها، ابتکارات، نیازمندیها، خدماتی و رفاهی نهادها و سازمانها در تقویم سالانه آورده شود؛ همچنین بایستی این شورا با نگاه نرمافزاری، مدیریتی و برنامهریزی که نسبت به فعالیتها دارد دراین راه گام بردارد.
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان بوشهر تصریح کرد: با بهرهمندی از فضای متخصصان نسبت به تربیت 200 هزار نفر حفاظ که سهمیه استان بوشهر است اقدام سریع و تخصصی شود و شاهد رشد بیشتر حفاظ در سایر اقشار جامعه که یکی از مطلبات مقام رهبری است باشیم.
ایجاد شبکه تخصصی قرآنی در مدارس و دانشگاهها
این استاد درس خارج مدرسه علمیه امام خمینی(ره) بوشهر گفت: مدارس و دانشگاهها واقعا تشنه مباحث قرآنی هستند و این شورا باید به دنبال کشف جاذبههای قرآنی باشد و متولیان دین باید نسبت به نسل امروز جامعه توجه ویژه داشته باشند و برای نهادینه شدن فرهنگ قرآنی در مراکز آموزشی تلاش کنند.
وی افزود: باید در مدارس و دانشگاهها یک شبکه قرآنی بهصورت پایهای و تخصصی شکل بگیرد و راهاندازی شود، و هر فعالیت قرآنی در استان باید زیر نظر شورای عالی قرآنی بوشهر تدبیر، طراحی و اجرایی شود.
نامگذاری روز قرآنی در بوشهر
آیتالله صفایی بوشهری با اشاره به اینکه گروههای تواشیح برتر و بینالمللی استان بوشهر باید توسط شورای عالی قرآنی مورد حمایت قرار بگیرند، اظهار کرد: یک روز قرآنی در استان بوشهر مشخص و نامگذاری شود و این روز تجلیل از مفاخر قرآنی بوشهر باشد.
امامجمعه بوشهر بیان کرد: خط قرآنی بوشهر در کشور حرف اول را میزند و بینظیر است و خط قرآنی آیتالله برهان جد آیتالله برهان و آیتالله معتقد اهرمی در نوع زمانی خود بینظیر و قابل توجه است و باید این آثار در موزه تخصصی قرآنی نگهداری و محافظت شود.
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان بوشهر از راهاندازی پژوهشگاه قرآنی حضرت زهرا(س) در بوشهر خبر داد و عنوان کرد: در این پژوهشگاه قرآنی 65 هزار جلد کتاب بارگذاری شده است و در کنار این مجموعه انتشارات والانگار در بوشهر بهمنظور حمایت و چاپ تألیفات قرآنی، ادبی، فرهنگی تأسیس شده و این مجموعه کارها در استان باید ساماندهی شود و نیازمند مقدمات است.
وی با بیان اینکه قرآن کریم برای هدایت بشر است و فقط برای اهالی قرآن نیست، تأکید کرد: باید سبک زندگی اسلامی ــ ایرانی برگرفته از فرهنگ قرآنی در جامعه و زندگی مردم ترویج پیدا کند و جامعه قرآنی و شورای عالی قرآنی با هدف ترویج اعتلای فرهنگ قرآنی و تمدن اسلامی در استان بوشهر تشکیل شود.