کد خبر: 1381879
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۱
در سفر نمایندگان مقام معظم رهبری به بوشهر؛

مدرسه علمیه علی ابن ابی‌طالب(ع) کنگان به زودی افتتاح می‌شود

گروه اندیشه: مدیر حوزه‌های علمیه استان بوشهر در نشست خبری با اصحاب رسانه‌های گروهی گفت: مدرسه علمیه علی ابن ابی‌طالب(ع) کنگان به زودی افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، حجت‌الاسلام رضا خدری، مدیر حوزه علمیه استان بوشهر در نشست خبری با اصحاب رسانه‌های گروهی گفت: مدارس علمیه بلندمدت استان بوشهر شامل مدارس علمیه امام خمینی (ره) بوشهر، 14 معصوم(ع) برازجان، علی ابن ابی طالب(ع) کنگان، مهدی موعود(عج) دیر و پیامبراعظم(ص) خورموج است و مدرسه علمیه المهدی(عج) خورموج و مدرسه علمیه امام حسن مجتبی(ع) برازجان کوتاه مدت هستند.

مدیر حوزه علمیه استان بوشهر با اشاره به راه‌اندازی مدرسه علمیه امام صادق(ع) شهر گناوه در آینده نزدیک، اظهار کرد: ساختمان جدید مدرسه علمیه امام علی ابن ابیطالب(ع) کنگان نیز به زودی افتتاح می‌شود.

خدری از فعالیت‌های دینی و تربیتی روحانیون در 11 مدرسه امین بوشهر، تأکید کرد: در مدارس علمیه بلند و کوتاه‌مدت استان بیش از 100 استاد مشغول به تدریس هستند.

مدیر حوزه‌های علمیه استان بوشهر ادامه داد: کمبود فضاهای آموزشی، زیربنایی و اسکانی از مهمترین مشکلات حوزه‌های علمیه استان بوشهر است که طی 30 سال اخیر مورد غفلت بوده است.

وی با اشاره به اهمیت تقویت زیربناها و امکانات سخت‌افزاری مدارس علمیه، تصریح کرد: تقویت سخت‌افزاری و زیربنایی حوزه‌های علمیه نقش بسیار مهمی در جلوگیری از هجرت طلبه‌ها به دیگر حوزه‌ها و حضور اساتید ممتاز داشته باشد.

خدری با بیان اینکه شهر بوشهر 50 مسجد بدون روحانی دارد، تأکید کرد: با وجود تربیت روحانیان متعدد در استان بوشهر باز هم شاهد کمبود روحانی و مبلغ هستیم و در برخی از مساجد افراد غیر روحانی امام جماعت هستند.

وی با اشاره به آغاز ثبت‌ نام در حوزه‌های علمیه که تا 25 اسفند‌ماه نیز ادامه دارد، خاطرنشان کرد: در استان بوشهر هفت مدرسه علمیه شامل دو مدرسه کوتاه‌مدت سفیران هدایت و پنج مدرسه بلندمدت فعالیت دارند.

مدیر حوزه‌های علمیه استان بوشهر با بیان اینکه کارهای بسیار خوبی در زمینه بهبود وضعیت سخت‌افزاری حوزه‌های علمیه استان بوشهر پس از راه‌اندازی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه صورت گرفته است، اضافه کرد: هر چند در گذشته اقدامات چندانی در این راستا صورت نگرفته بود و محدودیت‌هایی در زمینه زیربنایی داشتیم ولی همه تلاش خود را برای افزایش زیربناها و تجهیز سخت‌افزاری به کار گرفتیم و شرایط مطلوب‌تری را شاهد هستیم.

وی گفت: بر اساس استانداردهای جمعیت برای هر 1000 نفر، یک روحانی باید تربیت شود. مدرسه علمیه علی ابن ابی‌طالب(ع) کنگان که در یک ساختمان استیجاری و محقر بود، در سفر مقام معظم رهبری به عسلویه، بودجه‌ قابل‌ توجه‌ای به حوزه علمیه این شهر اختصاص داده شد.

حجت‌الاسلام خدری ادامه داد: با توجه به این که این مدرسه یکی از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به عسلویه است، این مدرسه در آینده نزدیک با  سفر هیئتی از دفتر مقام معظم رهبری به استان بوشهر، افتتاح می‌شود.

مدیر حوزه‌های علمیه استان بوشهر در تشریح بازسازی و ساخت فضاهای آموزشی مدارس علمیه استان گفت: فاز اول فضای 13 هزار متری مدرسه چهارده معصوم برازجان که دارای  فضای آموزشی، خوابگاهی، مسجد و فضای ورزشی افتتاح‌شده است و استاد سرای این مدرسه طراحی‌شده که در حال ساخت است.

مدرسه علمیه پیامبر اعظم خورموج در مساحتی 11 هزار متری با همین تجهیزات در دست ساخت است و مدرسه علمیه مهدی موعد(عج) شهر دیر مراحل نقشه‌برداری آن در دست اجرا است.

وی بیان کرد: هفت مدرسه علمیه بلندمدت و کوتاه‌مدت سفیران هدایت در استان بوشهر وجود دارد که عبارتند از؛ مدرسه علمیه امام خمینی(ره) در شهربوشهر، مدرسه علمیه چهارده معصوم(ع) در شهر برازجان، مدرسه علمیه علی ابن ابی‌طالب در شهر کنگان، مدرسه علمیه مهدی موعود(عج) در شهر  دیر و مدرسه علمیه  پیامبر اعظم(ص) در شهر خورموج به عنوان مدارس بلندمدت هستند و مدرسه علمیه کوتاه‌مدت سفیران هدایت در شهر برازجان و سفیران هدایت در شهر خورموج به عنوان مدارس کوتاه‌مدت در استان است که در مدت 5 سال مبلغانی را تربیت می‌کنند.

وی با اشاره به تعداد طلاب در کل استان گفت: 500 طلبه در مدارس علمیه استان در هر دو مقطع تحصیلی(بلندمدت، کوتاه‌مدت) و 100 استاد به صورت پاره‌وقت و تمام‌وقت  در مدارس علمیه استان مشغول به تحصیل و آموزش هستند و 60 نفر روحانی در سال برای تبلیغ در استان مشغول به تبلیغ هستند.

مدیر حوزه‌های علمیه استان بوشهر در پایان گفت: مهم‌ترین مشکل حوزه علمیه در بُعد سخت‌افزاری است و از زیرساخت‌های حوزوی غفلت شده اگر زیرساخت‌های آماده داشته باشیم در جذب استاد و طلبه خیلی تأثیرگذار است.

captcha