مسعود بختیاری مورجانی، مسئول هیئت مذهبی امام حسن مجتبی(ع) شهرستان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، با بیان اینکه نباید نقش امام حسن(ع) را در قیام عاشورا نادیده گرفت، اظهار کرد: صلح امام حسن(ع) راه را برای قیام امام حسین(ع) در ظهر عاشورا هموار کرد و نخستین نقطه معرفت شخصیت نورانی امام حسن مجتبی(ع) است و نکات فراوانی در زندگی این امام بزرگوار وجود دارد که یکی از این نکات، بحث علم و حلم امام حسن مجتبی(ع) است.
معیار زندگی امامان معصوم(ع) عمل به وظیفه الهی خود است
مسئول هیئت مذهبی امام حسن مجتبی(ع) شهرستان بوشهر افزود: امام حسن(ع) در پرتو راهنماییهای پدر آنچه را که موجب تقویت اسلام میشد، حمایت و آنچه که خارج از اسلام بود مورد اعتراض قرار میداد و آنچه را که امامت اقتضا میکند بر اساس فهم امام از مسائل سیاسی آن زمان است. امام تنها به وظیفه خودش عمل میکند و معیار زندگی امامان معصوم(ع) عمل به وظیفهای است که در هر شرایطی برایشان تبیین شده و باید در این زمینه به درستی تصمیم بگیرند.
امام حسن مجتبی(ع) با حلم و بردباری دست فقرا و ایتام را میگرفت
بختیاری مورجانی اضافه کرد: انحراف در زمان این امام همام به قدری جدی بود که ولایت و نبوت به خلافت تبدیل شده بود. ایشان در این دوران در نهایت صبر و بردباری تصمیمگیری کرده و به مهرهسازی میپرداختند و امام حسن(ع) برای مهرهسازی مردم را بر سر سفره محبت آورد و این مسئله یکی از برگهای برندهای بود که امام حسن مجتبی(ع) به کار برد.
وی افزود: امام حسن(ع) با حلم و بردباری سفرههای کریمانه را پخش کرد، دست فقرا و ایتام را گرفت و به همین دلیل به کریم اهل بیت(ع) مشهور است.
ایجاد نخستین نهضت علمی و انقلاب فرهنگی توسط امام باقر(ع)
وی در ادامه با بیان اینکه امام محمد باقر(ع) نخستین امامی بود که نهضت علمی و انقلاب فرهنگی را در سطح وسیع ایجاد کرد، گفت: امام محمد باقر(ع) در سوم صفر سال 57 هجری در مدینه به دنیا آمد، مادرش «ام عبدالله»، دختر امام حسن مجتبی(ع) و نخستین کسی است که نسبش به امام علی(ع) میرسد زیرا پدرش از نسل امام حسین(ع) و مادرش از نسل امام حسن(ع) بود و حضرت با تربیت شاگردان برجسته، به تأسیس حوزه علمیه پرداخت و هسته مرکزی حوزه را استوار کرد.
امام باقر(ع) در آن دوران دست به اصلاحات فرهنگی جامعه زد
این فعال فرهنگی عنوان کرد: امروز فقه غنی و پر مایه تشیع با روایات امام باقر(ع) و امام صادق(ع) تکوین یافته و از مخزن علم آن دو بزرگمرد سرچشمه گرفته است و امام باقر(ع) در 19 سال امامت خود، در شرایط خفقان، جامعه اصلاحات فرهنگی را مقدم بر مبارزه بیحاصل دانست و با حفظ تقیه بر تربیت شیعیان پرداخت.
امام باقر(ع) تجسمی از ارزشهای والای انسانی و کمالات اخلاقی بود
مسئول هیئت مذهبی امام حسن مجتبی(ع) شهرستان بوشهر با اشاره به اینکه امام باقر(ع) تجسمی از ارزشهای والای انسانی و کمالات اخلاقی بود، افزود: پیامبر اکرم(ص) به امام باقر(ع) به عنوان شکافنده علم، عنایت ویژهای داشت چون در عصر امامان قبل از آن امام، فرصتی برای ساماندهی شیعیان و تنظیم فقه اسلامی از راه صحیح به دست نیامد و این علوم زیر خاکهایی که بنیامیه به وجود آورده بودند، مدفون شده بود و امام محمد باقر(ع) در روز 17 ذیحجه سال 14 هـ.ق در سن 57 سالگی به دستور هشام بنعبدالملک مسموم و در مدینه به شهادت رسید و مرقد مطهرش در قبرستان بقیع است.
وی در پایان بیان کرد: به مناسبت ولادت امام محمد باقر(ع)، مراسم جشنی در حسینیه امام حسن مجتبی(ع) بوشهر به همت هیئت مذهبی امام حسن مجتبی(ع) با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا عاشوری و مولودخوانی سیدمهدی عطایی چهارشنبه، 10 اردیبهشتماه از ساعت 20 برگزار خواهد شد.