به گزارش خبرنگار خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، حجتالاسلام والمسلمین سید نعمتالله رکنی، مسئول ستاد برگزاری مراسم شهادت امام هادی(ع) شهرستان بوشهر در نشست با اصحاب رسانه، با بیان اینکه کرامات امام هادی(ع) نشان از واسطه فیض الهی و معصوم بودن آن امام همام است، اظهار کرد: کرامات امام هادی(ع) نشان از واسطه فیض الهی و معصوم بودن آن امام همام است.
وی ادامه داد: عباسیون امام هادی(ع) را تحت کنترل شدید در میان نیروهای نظامی و مزدوران خلافت قرار داده بودند و با اینکه به علم و نفوذ و امامت واقعی امام آشنا بودند ولی به خاطر حب ریاست طلبی نمی توانستند ولایت را به صاحب اصلی که امام هادی(ع) بود واگذار کنند.
مسئول ستاد نماز جمعه بوشهر افزود: فراهم کردن زمینه غیبت امام مهدی(عج) بخشی از فعالیتهای سیاسی ـ اجتماعی امام هادی(ع) را تشکیل میداد و آن حضرت چون از آینده امامت شیعیان آگاه بود و میدانست امام دوازدهم از دیدهها پنهان خواهد شد، درصدد برآمد تا شیعیان را به غیبت امام زمان(ع) آشنا کند.
وی عنوان کرد: البته امام هادی(ع) از حضرت ولیعصر(عج) نامی به میان نمیآورد و تنها زمانی که از ایشان درباره جانشینی و آینده امامت پرسش میشد، به شکل کلی این موضوع را مطرح میکرد.
حجتالاسلام رکنی با اشاره به اینکه در حقیقت امامت استمرار مقام نبوت است، اضافه کرد: مقام امامت مقام بزرگ است، در حقیقت امامت استمرار مقام نبوت بوده و تمام مسئولیتهایی که برعهده پیامبر بوده، همه آن مسئولیتها بر عهده امام نیز است و امام دهم با وجود نظارت شدید متوسل عباسی، به خوبی از عهده وظیفه امامت و رسالتی که بر دوش داشت، برآمد.
وی بیان کرد: فرهنگ امام هادی(ع) حماسه سیاسی را عبادتی برتر معرفی کرد و حیات سیاسی امام هادی(ع) ویژگیهای خاصی داشت و صاحبان عقاید انحرافی در دوران این امام بزرگوار میکوشیدند تا مکتب الهامبخش اهل بیت(ع) را از اذهان دور نگاه دارند و با وجود اینکه پیشوای دهم شیعیان به صورت مستمر در تعقیب بود ولی ارتباط اصحاب خاص که فقهای گرانبهایی نسبت به معارف بلند مذهب تشیع بودند همچنان برقرار ماند.
این روحانی تبلیغ ادامه داد: این امام بزرگوار در سن شش سالگی به امامت رسید و چون قبل از آن امام جواد(ع) در هشت سالگی به امامت رسیده بود، شیعیان امامت ایشان را پذیرفتند و در این زمان نهضتها و قیامهای علویان و غیرعلویان گسترش یافت به طوری که این قیامها به امری طبیعی در این جامعه تبدیل شد و اگرچه این قیامها به شدت سرکوب میشد اما اثر خود را میگذاشت و نارضایتیها را تداوم میبخشید و امام هادی(ع) موضوع زعامت را در جریان مسائل سیاسی و فرهنگی تشیع پایهگذاری کرد.
مسئول ستاد برگزاری مراسم شهادت امام هادی(ع) شهرستان بوشهر بیان کرد: مجلس عزاداری و سخنرانی سالروز شهادت این امام بزرگوار در شب شهادت حضرت امام علی بن محمد بن علی بن موسی الهادی النقی العسکری(ع)، شامگاه جمعه، 12 اردیبهشتماه ساعت 20:30 در مصلای جمعه بوشهر با سخنرانی حجتالاسلام فرحزاد و با مداحی ذاکران اهل بیت(ع)، نزار قطری و صادق آهنگران و با حضور آیتالله صفایی بوشهری، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان بوشهر برگزار میشود.
حجتالاسلام رکنی در ادامه با بیان اینکه برافراشتن پرچم سیاه در مراسم سوگواری امام هادی(ع) پاسخی دندانشکن به دشمنان اهل بیت(ع) است، افزود: در این مجلس عزا و سوگ شهادت دهمین امام شیعیان، 16 نفر از خادمان حرم امام حسین(ع)، ابوالفضل العباس(ع)، امیرالمومنین امام علی(ع)، زینب کبری(س)، امام رضا(ع)، فاطمه معصومه(س)، امام موسی بن جعفر(ع) و امامزاده عبدالعظیم حسنی(ع) شهرری حضور دارند و پرچم متبرک ضریح این امامان در این آئین سوگواری در مصلای جمعه شهر بوشهر به اهتزار درمیآید.
وی با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره امام هادی(ع)، دریایی از معارف الهی است، اظهار کرد: این زیارت اقیانوسی مواج از معارف الهی و مضامین عالی مشتمل بر معرفی مقام ائمه(ع) است.
حجتالاسلام رکنی ادامه داد: حضرت امام علیالنقی(ع) در 15 ذیالحجه سال 212 و یا سیزدهم رجب 214 هجری در مدینه منوره به دنیا آمد. پدرش امام جواد(ع) و مادرش ثمانه معروف به سیده است و اسم شریف آن امام علی و کنیه آن بزرگوار ابوالحسن سوم بود. چون حضرت امام موسی کاظم(ع) و امام رضا(ع) را نیز ابوالحسن میگفتند از جهت تعیین، آن جناب را ابوالحسن الثالث سوم میگویند چنانچه امام رضا(ع) را ابوالحسن الثانی دوم گویند، چنانچه اهل حدیث میدانند و مشهورترین القاب آن حضرت نقی و هادی است.
وی در پایان از راهاندازی «کانون فرهنگی و هنری امام هادی(ع) با تخصص ولایت» در مصلای جمعه بوشهر خبر داد و گفت: کانون امام هادی(ع) ستاد مصلای نماز جمعه بوشهر با تخصص ولایت راهاندازی شد که محور تحقق مساجد طراز در استان بوشهر خواهد بود.