به گزارش خبرنگار خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، حجتالاسلام والمسلمین اسدالله نصاری، مدرس حوزه و دانشگاه در این آئین عزاداری به مناسبت شهادت هفتمین آفتاب دانایی شیعیان در مدرسه علمیه امام خمینی(ره) بوشهر برگزار شد، عبادت بسیار و سختکوشى را از ویژگیهای امام کاظم (ع) عنوان و اظهار کرد: این امام بزرگوار نسبت به مردم بسیار بخشنده بودند و اموال خود را در راه خداوند به مستمندان میبخشید.
این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: کارهایی که امام کاظم(ع) به عنوان یک امام و مسلمان انجام داد، میتواند برای ما الگوی عملی باشد و یکی از کارهایی که توسط حضرت در آن زمان انجام گرفت، ادامه نهضت علمی رئیس مذهب شیعه، امام جعفر صادق(ع) بود که توانست مبانی فقهی و علمی را به صورت عام در اختیار همه مردم قرار بدهد.
نصاری در ادامه با بیان اینکه مکتب شیعه را قرآن کریم تأسیس کرد، اظهار کرد: امام صادق(ع) فقهای عظیم و مبانی علمی را در اختیار عالمان در این مدت کوتاه قرار داد و در زمان امام موسی کاظم(ع) با وجود خطرات پیرامونی نسبت به ایشان، توانستند با تحمل فشارها و فتنهگریها دست به نهضت علمی بزنند و شاگردانی را تربیت کنند که انصافاً برای ما شیعیان و حتی جهان اسلام منشأ خیر و پیشرفت علوم اسلامی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و مذهبی بوده است.
وی اضافه کرد: امروز افراد جامعه باید مطالبه مقام معظم رهبری در مورد فرهنگ کتابخوانی را مورد توجه قرار بدهند و با مطالعه کتب تاریخ اسلام و بهرهگیری از دانشمندان ایرانی مثل علیاکبر ولایتی و حداد عادل و مراجع تقلید جهان اسلام، بیشتر از گذشته با این مسیر و نوع سبک زندگی اسلامی آشنا شوند.
این مدرس مدرسه علمیه امام خمینی(ره) بوشهر افزود: طبق اعلام مستند مورخین در تاریخ، امام هفتم شیعیان بیش از هزار جلد کتاب و رساله داشته است و با توجه به اینکه تمام طول عمر ایشان در زندان سپری شد و در بدترین شرایط به تبلیغ دین اسلام پرداخت، امروز کسی نباید بگوید برای امر تبلیغ من مشکل دارم و باید همانند این امام همام، به ترویج این نهضت علمی و اسلامی بپردازیم.
نصاری ادامه داد و گفت: در آن زمان نحلههای فکری مختلفی بودند و همین امر باعث شد که حضرت یک جلد کتاب 400 صفحهای حجت ظاهره و باطنه با موضوع عقل و حدیث نشر دهند و در آن دوران در عینی که امام کاظم(ع) بسیار مظلوم بود، اما در مقابل انحرافات فکری و نوع حکومتداری خلفا ایستادگی میکرد و به دلیل روشنگری اجتماعی و سیاسی امتش، جلوی گمراهی آنها را میگرفتند.
وی اضافه کرد: امام موسی کاظم (ع) در کنار کار علمی، سیاسی و فرهنگی، چشمش از کمک به فقرا دور نبود و در جامعه کشور ما هم فقیر زیاد است و کم نیست و این یکی از وظایف مسئولان و خیّران جامعه ما است که به سبک الگوی اسلامی امام کاظم(ع)، به فقرا کمک و خدمترسانی کنند.
این کارشناس مذهبی اظهار کرد: امام موسی کاظم(ع) در مدت 35 سال طول دوران عمر شریفشان، فعالیتهای سیاسی و مذهبی خودش را در زندان ادامه دادند و هرگز دست از مبارزه بر نداشتند تا که توانست بعد از خود چارچوب دین و سیاست را تحویل حضرت امام رضا(ع) بدهد.
یادآور میشود، در پایان، این مراسم سوگواری با روضهخوانی حجتالاسلام محمد حسینزاده و عزاداری و سینهزنی طلاب مدرسه علمیه امام خمینی(ره) بوشهر به پایان رسد.