حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن سادات، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان جم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اظهار کرد: شناخت قرآن، برای هر فرد عالم به عنوان یک فرد عالم و برای هر فرد مؤمن به عنوان یک فرد مؤمن، امری ضروری و واجب است، اما برای یک عالم انسانشناس و جامعهشناس، شناخت قرآن از آن جهت ضروری است که این کتاب، در تکوین سرنوشت جوامع اسلامی و بلکه در تکوین سرنوشت بشریت، مؤثر بوده است.
وی ادامه داد: نگاهی به تاریخ، این نکته را روشن میکند که عملاً هیچ کتابی به اندازه قرآن بر روی جوامع بشری و بر زندگی انسانها تأثیر نگذاشته است، و به همین جهت است که قرآن خود به خود وارد حوزه بحث جامعهشناسی میشود و جزء موضوعات مورد بررسی این علم قرار میگیرد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان جم افزود: خانههای قرآن روستایی گامی مؤثر در راستای توسعه و ترویج فرهنگ متعالی قرآن، ارتقای سطح دانش و بینش قرآنی روستاییان است.
وی به جایگاه هنر در ترویج فرهنگ اشاره کرد و گفت: اعتقاد ما بر این است که باید از سازوکارهای دنیای تکنولوژی و فناوریهای جدید ارتباطی در عرصههای مختلف تبلیغ و اشاعه فرهنگ اسلامی بهره گرفت و از هنر استفاده بهینه نمیشود، این بر همگان روشن است که تأثیر و ماندگاری فرهنگ در قالب هنر به مراتب بیشتر خواهد بود، برای مثال تأثیر پنج دقیقه انیمیشن خلاقانه که یک آموزه دینی را آموزش میدهد از ساعتها سخنرانی بیشتر هست.
این مبلغ فعال فرهنگی و اجتماعی ضمن نگرانی از تهاجم شدید فرهنگی غرب ادامه داد: در جلسات شهرستانی، مسئولان تنها و تنها به مباحث عمرانی میپردازند، گویا فرهنگ را فراموش کردهاند در حالی که حذف بخش عمدهای از معضلات جامعه کنونی ما در سایه رشد فرهنگ است و همانطور که توجه ویژهای به تقویت زیرساختهای اقتصادی در شهرستان میشود، باید به همان اندازه نگران فرهنگ بود، که متأسفانه این حسایست تاکنون شکل نگرفته و خواسته من از همه مسئولان و مردم توجه به این امر بسیار مهم است که با تحقق آن بسیاری از مشکلات ما رفع خواهد شد.
حجتالاسلام سادات اضافه کرد: ما باید قرآن را به عنوان بزرگترین و ارزشمندترین یادگار ماندنی برای بشر، ضمن تکریم، تبلیغ، ترویج، تعلیم و تعلّم پاس بداریم و در راه پیاده کردن دستوراتش از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان جم در پایان تصریح کرد: نخستین نکتهای که توجه به آن ضروری است بازشناسی جایگاه تبلیغ و ارزش مبلغان است و واقعیت آن است که خصوصاً در میان نخبگان، اهمیت اطلاعرسانی دینی و آثار آن شناخته شده نیست و یا حداقل بروز و ظهوری (در مقام اثبات) ندارد.