کد خبر: 1431828
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۰
آیت‌الله صفایی بوشهری:

قرآن کریم از تجلیات مهربانی و رحمت خدا است

گروه فعالیت‌های قرآنی: امام‌‌‌‌جمعه بوشهر در مراسم شب قدر گفت: قرآن کریم از تجلیات مهربانی و رحمت خدا است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان و امام‌جمعه بوشهر در مراسم احیاء شب بیست و سوم رمضان و لیالی قدر و شهادت امام اول شیعیان امیرالمؤمنین علی(ع) که در مصلای جمعه بوشهر برگزار شد، اظهار کرد: شب قدر، شبی است که انسان می‌تواند گذشته خود را جبران و حال خود را آسمانی و آینده خود را به نور الهی منور کند و در این شب، انسان می‌تواند زندگی خود را متحول کند و لحظه، لحظه‌های این شب گرانقدر است.

نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان بوشهر ادامه داد: اعمال صحیح در این شب می‌تواند زندگی انسان را به سمتی ببرد که پر از نور رحمت خدا است، امشب، شب رحمت و مهربانی خدا است و این شب، واسع‌ترین و فراوان‌ترین رحمت الهی خدا به انسان است.

شب قدر تجلی رحمت الهی است

وی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن کریم 600 بار از کلمه رحمت و مشتقات آن استفاده کرده است، افزود: خداوند سرلوحه هر سوره قرآن کریم و به جز سوره مبارکه توبه را «بسم الله الرحمن الرحیم» قرار داده است، بنابراین شب قدر، یکی از تجلیات رحمت خدا به انسان است.

این استاد درس اخلاق حوزه علمیه امام خمینی(ره) بوشهر اضافه کرد: انسانی که گذشته‌اش نقصان و عصیان است، باید خود را در این شب‌ها در اوج عنایت برساند و آینده خود را به اوج رحمت خدا برساند و در این شبی که قرآن کریم نازل شده، ملائک حاضر می‌شوند و باید شب قدر را قدر دانست که این شب از تجلیات مهربانی و رحمت خدا نزول قرآن کریم است.

امام‌‌‌‌جمعه بوشهر عنوان کرد: کسانی که ایمان دارند و عمل صالح انجام می‌دهند، خداوند در آخرت ایشان را در فضای بهشت از باب رحمت آن وارد می‌کند و توبه از آثار رحمت خدا است و کسی که عملی بد انجام دهد و گناه کند و سپس، توبه کند و جبران کند، خداوند از باب رحمت خود، او را می‌بخشد و همه عالم وجود، لطف و عنایت رحمت خدا است، لذا هر انسانی که گناه می‌کند و این همه نقصان در عبادت دارد، به درب خانه خدا برود، خداوند مهربان او را می‌بخشد.

صفایی بوشهری گفت: ای کسانی که گناه کردید، از لطف، عنایت و رحمت خدا ناامید نباشید، خداوند همه گناهان را می‌بخشد،  انسان هر قدر که گناه کرده باشد، معرفت و رحمت خدا از بار این گناه بسیار بیشتر است و لطف خدا این چنین است و وقتی که انسان توبه کند و به درب خانه خدا بیاید، بخشیده می‌شود، به همین دلیل ناامیدی در محضر خداوند ممنوع است و ناامیدی از خود گناه بدتر است.

وی با بیان اینکه اساس این بارگاه الهی از رحمت، بخشش و مغفرت به مؤمنان است، بیان کرد: نباید انسان‌ها با خدا قطع ارتباط کنند، زیرا خداوند هم آشکار و نهان ما را می‌داند و جهان منظر و محضر الهی است، باید مراقب خود بود که در مسیر تقوا باشیم و در این مسیر گناه نکنیم، اگر گناه کردیم، ناامید نشویم. این درگاه خدا، درگاه ناامیدی نیست، در شب‌های لیالی قدر، لیوان انسان پر از رحمت و برکت می‌شود و حضرت علی(ع) واسط لطف خدا به انسان می‌شود.

نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان بوشهر اظهار کرد: در شب قدر، رحمت خدا به کسی می‌رسد که به فقرا رحم کند و صدقه دادن در این شب، جواز عبور از صراط است. کسانی که در این شب بسیار «سبحان‌الله» بگویند بهشت از آن آن‌ها می‌شود و انسان‌هایی که رضایت خدا را می‌خواهند باید دو رکعت نماز در شب قدر بخوانند. خداوند فرموده است «رحمتم تمام جهان را فرا گرفته است»، لذا امشب باید شب تحول و تغییر اساسی در زندگی انسان باشد و به سمت خدا بروند و زندگی خود را بر اساس منظومه الهی و خدا نگه بداریم.

این استاد درس خارج تصریح کرد: شب قدر، شبی است که انسان باید قدر خدا را بداند و قدر دین را بشناسد و قدر عنایات خدا را درک کند و قدر حضرت خاتم‌الانبیا محمد مصطفی(ص) و اهل بیت(ع) ایشان را درک کند، قدر توبه را بداند، قدر لطف خدا را بشناسد، امشب به عنوان شب سرنوشت‌ساز انسان است. انسان باید در این شب، کاری کند که گذشته‌اش بخشوده و آینده‌اش به نور و رحمت خدا رقم بخورد. امشب با دعا و لطف خدا، گذشته ما و سیاهی آن به سپیدی تبدیل شود و آینده ما در دنیا و آخرت، سراسر موفقیت باشد.


صفائی بوشهری با اشاره به اینکه هیچ شبی به اندازه و ارزش شب بیست و سوم رمضان نیست و لذا باید قدر دانست، افزود: بسیاری از انسان‌ها هستند که می‌گویند، صدای ما به جایی نمی‌رسد و خداوند در جواب می‌گوید «شما با گناه کردن از من دور شوید، اما من شما را رها نمی‌کنم و وقتی بنده‌ای، دعا و خواسته‌ای دارد، من نزدیک آن هستم» و خداوند به بندگان خود فرموده است «ای انسا‌ن‌ها شما بیائید به سمت من و به من ایمان بیاورید و در حریم ایمان، امنیت را به خانه خود بیاورید».

انسان با دعا و دوری از گناه به اوج محبوبیت الهی می‌رسد

وی در پایان گفت: دعا باید از باطن پاک برخیزد، باید از باطنی پاک به سمت عرش برود و کلام طیب و با انجام اعمال نیک که در نهان انسان برخاسته است به سوی خدا عروج کند. ابتدا باید باطن انسان پاک باشد، انسان با عقد قرارداد با خدا بر سه محور دوری از گناه، توبه از خطا و انس با دعا می‌تواند به اوج محبوبیت الهی برسد.

captcha