به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، هدی تندگویان، دختر شهید محمّدجواد تندگویان 25 دی در یادواره شهدای صنعت نفت فلات قاره جزیره خارگ شهرستان بوشهر که به همت پایگاه مقاومت انصارالمهدی(عج) در سالن شهید صفری شرکت نفت فلات قاره منطقه خارگ و با حضور خانواده شهدای صنعت نفت با حضور مسئولان محلی و استانی برگزار شد، اظهار کرد: من یادگار شهیدی هستم که در 30 سالگی وزیر نفت این مملکت بود و یقیناً مجاهدتها و تلاشهای جهادی «شهید تندگویان» به منظور ارشاد افراد غیرمذهبی، زمانی که در زندان ساواک بود، حکایت از عظمت روح این شهید والامقام دارد.
دختر شهید تندگویان در ادامه تصریح کرد: حضور خانواده شهدا در جامعه این فایده را دارد که مسئولین ما دچار غفلت نشوند و به یاد داشته باشند عزیزانی پرپر شده تا انقلاب و نظام به اینجا رسیده است، پس در کار خود مسئولیت پذیر و با اخلاص عمل کنند و من از کودکی چندین بار در جزیره خارگ حضور داشتم اما از زمانی که کارمند شرکت نفت شدم، جزیره خارگ و جزایر دیگر را با دید دیگری نگاه میکنم و امروز هم تا حدودی با دید کاری به این جزیره آمدم و هر بار که در این جزیره حضور یافتم سعی من بر این بوده که مشکلات را ببینم، بشنوم و به نوعی انتقال دهنده باشم.
وی با اظهار امیدواری به تداوم این یادوارهها، افزود: ما خوشحالیم که شرکتها همیشه برای برگزاری این همایشها پیش قدم میشوند و گاهاً بعضی از افراد اطلاعاتی از پدر من دارند که خود من بیاطلاع بودم و خب این اطلاعات به خود من هم کمک میکند و برای من جالب است و اینکه که پدرم هنوز برای خیلی از افراد شناخته شده است، بسیار جالب است و این موضوع امروزه کمتر پیش میآید که نسلهای جدید، اینقدر اطلاعات در مورد شهید تندگویان داشته باشند.
محمود ابراهیمی، رئیس شرکت نفت فلات قاره منطقه خارگ، در این آئین تجلیل با تقدیر از خانواده شهدای نفت عنوان کرد: میزبانی خانواده شهدا برای این شرکت افتخاری بزرگ است و سعی ما این است که همواره راه این عزیزان را ادامه دهیم.
حجتالاسلام و المسلمین احمد احمدزاده، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ثارالله جزیره خارگ نیز با اشاره به آیه 169 سوره آل عمران اظهار کرد: این آیات بعد از جنگ احد که بازماندگان با دیدن شهیدان خود به حال آنها حسرت میخوردند و تصور میکردند اکنون دست آنان از دنیا کوتاه شده و از مواهب دنیوی محروم شدهاند نازل شد که خداوند میفرمایند، گمان مبرید آنان که در راه خدا کشته میشوند، مردهاند، بلکه زنده هستند و نزد خدای خود روزی میخورند و پیام این آیه ثبات قدم در حفظ ایمان و پیروی از ولی امر و امام زمان جامعه میباشد و جوانی، حضرت امیر را به هنگام ایراد خطبه در مسجد مورد سوال قرارداد که جایگاه مجاهدین در راه خدا را برای او تشریح کند و حضرت پاسخ دادند، وقتی جهادگر سلاح به دست می گیرد و روانه میدان جنگ با دشمن دین خدا میشود، فرشتگان به وجود آنها افتخار میکنند.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ثارالله جزیره خارگ در ادامه به بیان گوشههایی از عظمت شهید تندگویان پرداخت و گفت: ایشان از کودکی با مسجد و هیئت آشنا بود و شبی که هنگام خواندن دعای کمیل برق قطع شده و مردم در حال پراکنده شدن بودند، همگان دیدند پسرکی با صدای بچگانه دعا را از حفظ می خواند و این شخصیت بزرگ ایشان را نشان میدهد و این شهید گرانقدر در اعلامیههای امام (ره) متوجه میشود ایشان در خصوص صنعت نفت دغدغه دارد، تصمیم خود را گرفته و وارد رشته نفت دانشگاه شده و چند سال بعد همه او را در قامت مهندس تندگویان وزیر نفت این مملکت مشاهده کردند و شهید محمّدجواد تندگویان جزء هفت نفر نخبه کشوری به جهت طی کردن دورههای تخصصی بانکداری و اعزام به انگلیس بود که به علت پافشاری بر اعتقادات مذهبی خود، کنار گذاشته شد.
وی در پایان تصریح کرد: رسالت کنونی ما این است که در رکاب رهبر و ولی امرمان آیت الله امام خامنه ای، ثابت قدم و استوار، مدافع انقلاب باشیم، یاد و خاطره شهداء را در جامعه بیش از پیش زنده نگه داریم و در عمل ادامه دهنده راه سرخ عاشورایی آنها باشیم.
یادآور می شود، شهید «محمّدجواد تندگویان» در سپیدهدم روز 26 خرداد سال 1329 هجری شمسی پا به عرصه هستی نهاد. قدومش مایه برکت و خیر برای خانواده بود و وجودش روشنی بخش جانشان شد و قبل از اینکه به مدرسه برود پدرش او را به مسجد برد و با قرآن آشنا کرد. پدرش از هواداران آیت الله کاشانی ـ روحانی مبارز، مشهور بود.
شهید محمّدجواد در محیط ساده خانواده آموخت که معیار اصلی و هدف واقعی زندگی تجمل و رفاه نیست. بلکه غیر از مادیات، ارزشهای والاتر و برتر دیگری نیز وجود دارد و به همین دلیل در طول زندگی خود هیچگاه اجازه نداد وسیله برای او هدف شود و وی اکثر شبها، با قدمهای کودکانهاش همراه پدر و پدربزرگ به مسجد «بینایی» و هیات «بنیفاطمه» و فاطمیون خانیآباد میرفت و ساکت و آرام در گوشهای مینشست و به نماز خواندن مومنان نگاه میکرد و گوش او به تدریج با دعا و گفتار عالمان دین آشنا شد.
او با وجود اینکه امتیاز لازم را برای اعزام به خارج به عنوان سهمیه بانک ملی به دست آورده بود، در مصاحبه به دلیل اینکه مذهبی متعصب شناخته شد کنار گذاشته شد و محمّدجواد با توجه به علاقهای که داشتند در سال 1354 به تحصیل در دانشکده نفت آبادان مشغول میشوند و فعالیتهای اسلامی و انقلابی خود را در انجمن اسلامی این دانشکده دنبال میکنند. پس از انقلاب با توجه به سوابق انقلابی مهندس تندگویان ایشان از سوی شهید رجایی به عنوان «وزیر نفت» به مجلس معرفی شدند و 40 روز بعد، شهید تندگویان که به قصد تشویق و تقدیر کارکنان شجاع تاسیسات نفتی از یک راه فرعی عازم آبادان بودند، مورد تهاجم مزدوران صدام قرار گرفته و به اسارت گرفته میشوند که پس از تحمل سالها اسارت به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.