سیروس فتحی، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر در حاشیه بدرقه دانش آموزان عمره گزار در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، بیان کرد: کاروان سی و سه نفری دانش آموزان استان بوشهر به همراه مربی و عوامل اجرایی به سرزمین وحی کشور عربستان اعزام شده اند و جهت دانش آموزان عمره گزار در سفر معنوی ده روز به «مدینه منوره و مکه مکرمه» ویژهبرنامههای فرهنگی مختلفی برای آنان در طول سفر اجرا خواهد شد.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر ادامه داد: آشنایی با اماکن زیارتی «مدینه منوره و مکه مکرمه» جلسه آموزشی توجیهی ، نقشه های سفر، دعای سفر، نکات مهم برای حفظ امنیت در سفر و خاطرات دانشآموزان عمره گزار از برنامههای سازمان دانشآموزی استان بوشهر میباشد.
برنامهریزی فرهنگی برای جوانان کشور از وظایف آموزش و پرورش است
وی با اشاره به اینکه همه تلاش کردهایم تا به بهترین نحو، امکانات فراهم شود، گفت: دانشآموزان با آسودگی خیال و با فراگرفتن آموزش های لازم به این سفر معنوی مبادرت ورزند و به این خاطر که دانش آموزان سرمایه اصلی کشور اسلامیمان ایران هستند و نقشآموزش و پرورش در تعیین آینده این سرمایهها بینظیر است و همچنین وظیفه همه ما است که برنامه ریزی فرهنگی و تربیتی برای نوجوانان و جوانان آینده سازان کشور داشته باشیم.
تشرف به بیتالله الحرام و زیارت قبور ائمه بقیع(ع) عنایت الهی است
سیروس فتحی نکات مهم برای حفظ امنیت در سفر را یادآور شد و افزود: تشرف به بیت الله الحرام و توفیق زیارت حرمین شریفین و قبور ائمه بقیع (ع) فرصتی است که خداوند به شما عنایت فرموده و دانش آموزان از این فرصت معنوی به دست آمده نهایت استفاده و بهره را ببرند.
مربیان پرورشی سربازان فرهنگی برای تقویت باورهای دینی هستند
وی با بیان اینکه نگاه به حوزه امور تربیتی یک باور است، اظهار کرد: در این فضا کار و زمان مهم نیست چرا که مربیان پرورشی سربازان فرهنگی هستند و برای تقویت ارزشها و باورهای دینی و فرهنگی تلاش میکنند.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر با بیان اینکه مربیان پرورشی وظیفه شناخت استعدادها و پرورش آن در دانشآموزان دارند، افزود: دانش آموزان در واقعیات امروز قرار گرفتهاند و باید کاری کنیم که آن را در درون خود باور و پرورش دهند و همگام با جهانیسازی و براساس سند تحول بنیادین به حیات طیبه برسند و امروزه دانشآموزان ابزارهای جدید و فضای مجازی و رسانهای در اختیار دارند که باید اهداف را یک سو کنیم و با بهرهگیری از عنصر تبلیغات، برای عملیاتی کردن آن تلاش کنیم و آنان را با طریقه استفاده از فناوریهای جدید آشنا سازیم و برای اجراییشدن آن نیاز به توانمندسازی مربیان داریم چرا که در عصر ارتباط نیازهای ساعتی تغییر میکند.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: از ظرفیت همه معلمان و مربیان در پرورش استعدادها و فعالیتها بهره ببریم زیرا مخاطب نمیپذیرد کار فرهنگی مانند گذشته انجام شود پس با دنیای امروز مخاطب همراه شویم و با استفاده از مدیریت زمان استعدادهای ناشناخته را کشف کنیم.
آشنایی دانشآموزان با مسائل اعتقادی و مسائل روز ضروری است
وی نزدیک شدن و نفوذ در دلهای دانشآموزان را مؤثر دانست و تصریح کرد: آشنایی دانشآموزان با مسائل اعتقادی و دینی، روانشناسی تربیتی، مسائل روز و سیاسی ضروری است که با هنر استفاده از همه دانشآموزان در فعالیتهای تربیتی، تعامل با اولیا، استفاده از ظرفیتهای مدرسه و فعالیتهای جذاب میتوان به نتیجه دلخواه رسید.
فتحی در پایان با اشاره به اینکه امیدواریم شاهد آغاز احداث اردوگاه بردخون را در سال 94 باشیم، خاطرنشان کرد: کتاب فعالیتهای سال امور تربیتی از سال 94 در اختیار مربیان پرورشی قرار میگیرد تا براساس تقویم پرورشی، فعالیتهای خود را تنظیم کنند.