کد خبر: 3228673
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۳
بحرانی:

فرهنگ صلح و سازش در جامعه اسلامی نهادینه شود

گروه اجتماعی: رئیس کل دادگستری استان بوشهر در نشست با اصحاب رسانه تأکید کرد: باید همه تلاش کنیم که فرهنگ صلح و سازش در جامعه اسلامی کشورمان و به خصوص استان بوشهر نهادینه شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، حیدر بحرانی، رئیس کل دادگستری استان بوشهر امروز، نهم اردیبهشت در آخرین نشست خبری دوره مدیریتی خود که با صراحت گویی‌های وی همراه بود، از انتقاد شدید به نفتی‌ها تا تشریح وضعیت دستگاه قضایی استان در زمانی که عهده‌دار تصدی آن شد و اظهاراتی تازه درباره برخی از پرونده های مهم را تشریح کرد.

وی که از نیمه دوم سال 85 عهده دار مدیرکلی دادگستری استان بود، هفته جاری با حکم رئیس قوه قضائیه به عنوان معاون دیوان عالی کشور منصوب شد.

حیدر بحرانی در ابتدای این نشست خبری با بیان اینکه آنچه طی حدود 8 سال مسئولیت، حفظ سلامت کاری و اجرای عدالت برایم اولویت بود، گفت: البته اجرای عدالت موضوع ظریف و دشواری است، چون باید انتظارات جامعه از حاکمیت برآورده شود و آنگاه بابت تخلف افراد رفتار و حکم عادلانه صادر و اجرا کرد.

هنر و علم قضاوت را در روند پرونده‌ها پیش بگیریم
رئیس کل دادگستری استان بوشهر در ادامه با بیان اینکه قضاوت هم علم است و هم هنر، بیان کرد: ما باید هنر و علم قضاوت را در روند پرونده‌ها را پیش بگیریم و باید همه تلاش کنیم که فرهنگ صلح و سازش در جامعه اسلامی کشورمان و به خصوی این استان نهادینه شود.

بحرانی افزود: وقتی جوانی در سن ازدواج نتواند تشکیل خانواده دهد و امکانات بدیهی یک زندگی در اختیار همه نباشد، در صورت بروز جرم، بخشی از تقصیر هم بر گردن حاکمیت است، از این رو اجرای عدالت دشوار است.

بوشهر در زمینه فرهنگ صلح و سازش رتبه اول کشور را کسب کرد
وی فعال کردن شوراهای حفظ حقوق بیت‌المال در استان، افزایش شعب تجدیدنظر از 3  به 7 شعبه و تلاش برای تقویت حقوق شهروندی را از اقدامات مورد پیگیریش در زمان مدیرکلی دانست و بیان کرد: در زمینه فرهنگ صلح و سازش هم در رتبه اول کشور قرار گرفتیم که این موضوع مرهون اعتقادات مردم و تلاش شوراهای حل اختلاف بود.

رئیس کل دادگستری استان بوشهر خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه در سال گذشته 12 فقره سازش و رضایت از اولیای دم در استان ثبت شد که احساس می کنم اگر به قصاص منجر می شد، در اغلب موارد آن روحیه انتقام جویی شکل می گرفت و نزاع و قتل ها ادامه می یافت.

وی یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته را کاهش اطاله پرونده ها عنوان کرد و اظهار کرد: زمانی که مدیرکلی دادگستری بوشهر را تحویل گرفتم، میانگین نوبت رسیدگی به پرونده ها یکسال بود و بعضا در برخی شعبه ها به افراد نوبت 14 ماه بعد هم داده بودند، ولی با تلاشی که توسط مجموعه صورت گرفت، امروز میانگین رسیدگی به پرونده های قضایی استان 2 ماه می باشد.

آرشیو پرونده‌های 16 حوزه قضایی بوشهر الکترونیکی شدند
وی اتصال 16 حوزه قضایی استان به سامانه انفورماتیک و مشاهده آنلاین روند دادگاه توسط طرفین پرونده و رتبه اول کشور در آرشیو الکترونیکی پرونده ها را از دیگر شاخصه های دادگستری طی این مدت دانست و افزود: در زمین مقابله با زمین خواری هم آراء قاطعی صادر شد.

حیدر بحرانی با بیان اینکه اگر آرا قاطع دادگستری بوشهر در خصوص زمین خواری های مهم نبود، امروز بسیاری از تاسیسات پارس جنوبی، پالایشگاه جم و زمین های پارس شمالی وجود نمی داشت، خاطرنشان کرد: با وجود اقدامات وسیعی که صورت گرفت و زمین برای چنین فعالیت هایی هموار شد، ولی صنایع نفتی استان نتوانستند هیچگاه مشکلات دستگاه قضایی و فشار وارده بر مردم استان را درک کنند.

رئیس کل دادگستری استان بوشهر با بیان اینکه مردم در جنوب استان در قبال فعالیت های صنعتی دچار بیماری شده و هوای آلوده تنفس می کنند، تصریح کرد: چرا نباید نفت حق مردم عسلویه، کنگان، دیر و مابقی نقاط متاثر از فعالیت خود در استان را بدهد؟ یا آنکه بخش عمده سواحل  عسلویه، کنگان و دیر را که محل آرامش مردم است گرفته اند، ولی به تناسب آن خدمات به مردم ارائه نمی کنند.

وی با اشاره به اینکه پارس جنوبی و تأسیسات نفتی استان پروژه‌های ملی هستند، گفت: با این وجود اصلا قابل توجیه نیست که حقوق مردم مثل هوای سالم، سواحل، زیست دریایی، زمین های کشاورزی به مخاطره بیفتد و هیچ امکان دیگری در اختیار مردم گذاشته نشود. یا عوارض آلودگی شان را جبران کنند یا آنکه مردم را از این محل ها تخلیه کنند.

بحرانی با بیان اینکه وضعیت بوشهر با توجه به اینکه یک چهارم درآمد کشور را تامین می‌کند باید بهتر از این باشد، اظهار کرد: رویکرد وزارت نفت در قبال استان بوشهر باید تغییر کند، چون رویکرد امروزشان بسیار ظالمانه است.

وی در پایان با بیان اینکه نفتی ها باید پاسخگوی مردم و اصحاب رسانه در خصوص اقدامات شان باشند، گفت: بنده پیگیری هایی در این خصوص در دست انجام داشتم، ولی عمر مدیریتی برای نهایی کردن این موارد کفایت نکرد، ولی شک نکنید اگر باز روزی به دادگستری بوشهر برگردم، برخورد با این بی عدالتی را در دستور کار می گذارم و امیدوارم مدیران بعد از بنده هم آن را دنبال کنند.

یادآوری می‌شود که قرار است فردا پنجشنبه، 10 اردیبهشت ساعت 10 صبح در سالن بانک صادرات آئین معارفه علی جمادی، رئیس کل جدید دادگستری استان بوشهر با حضور و سخنرانی آیت الله صفایی بوشهری، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان و امام جمعه بوشهر، آیت‌الله سیدابراهیم رئیس، رئیس دیوان عالی کشور و همچنین اعضا شورای قضایی و تامین استان برگزار شود. جمادی پیش از این همین سمت را در استان کهکیلویه و بویراحمد به عهده داشته است.

captcha