پدیده سالمندی کشور را در پرتگاه جمعیتی قرار می‌دهد
کد خبر: 4107514
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۹

پدیده سالمندی کشور را در پرتگاه جمعیتی قرار می‌دهد

نایب رئیس کمیسیون جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تبلیغ فرزندآوری نیاز به اقناع نخبگان داریم، گفت: پدیده سالمندی کشور را در پرتگاه جمعیتی قرار خواهد داد.

فاطمه محمدبیگی نماینده مجلس

به گزارش ایکنا از قزوین، فاطمه محمدبیگی، نایب رئیس کمیسیون جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی، در گردهمایی جمعیت و خانواده که امروز، ۲۶ آذرماه در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان شهید رجایی قزوین برگزار شد، گفت: هر چه تعداد فرزندان در خانواده بیشتر باشد مسائل تربیتی برای والدین تسهیل شده و فرزندان در ارتباط و تعامل و چالش با یکدیگر بسیاری از مهارت‌های اجتماعی را خواهند آموخت.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع حائز اهمیت است که بسیاری از مسئولان و مدیران ما در خانواده‌های پر جمعیت رشد و نمو یافته‌اند و با توانمندی که در خانواده‌ها کسب کرده‌اند امورات کشور را بر عهده گرفته‌اند.

نایب رئیس کمیسیون جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در این جلسه جامعه فرهنگیانی که کمتر از ۱۰ سال سابقه دارند حضور دارند؛ نسل جوان و قابل باروری که می‌توانند یاریگر ما در برون رفت از چالش جمعیتی کشور شوند.

محمدبیگی تصریح کرد: ما با پنجره جمعیتی ۷ ساله مواجهیم یعنی جمعیت کشور به نقطه‌ای رسیده که بیشترین تعداد خانم‌های ۱۵ تا ۴۵ سال در کشور هستند؛ اگر در این ۷ سال از فرزندآوری بهره نبریم نه فقط حکومت و نظام اسلامی بلکه خانواده شما در حدود ۲ تا سه دهه آینده متزلزل خواهد شد.

وی بیان کرد: لازم است که هر خانواده سه فرزند داشته باشد، چون در غیر این‌صورت نسل بعدی برای جبران پدیده سالمندی مجبور به فکر کردن به پدیدهٔ پنج فرزندی است، جامعه‌ای که امروز سه فرزندی را نمی‌پذیرد چه انتظاری است که نسل آینده تن به پنج فرزندی بدهد.

این مسئول اظهار کرد: در تبلیغ فرزندآوری نیاز به اقناع نخبگانی داریم زیرا پدیده سالمندی کشور را در نقطه‌ای قرار خواهد داد که رتبه یک سالمندی جهان را داشته باشد و به پرتگاه جمعیتی برسد.

وی افزود: آن زمان است که شرکت‌های بیمه بازنشسته شوند، چون نیروی جوانی نیست که صندوق بیمه را پر کرده و به سالمندان حقوق پرداخت کند و معضل پیش روی دیگر، کاهش نیروی کار است که در این صورت مجبور به پذیرش نیروی جوان کارآمد از کشورهای دیگر خواهیم بود و همین امر چالش‌های متعدد فرهنگی و سیاسی را با خود به همراه خواهد داشت.

محمدبیگی خاطرنشان کرد: در حال حاضر هم با کمبود پزشک و معلم در کشور مواجه هستیم، این پهنه جغرافیایی برای حراست از مرزها و حفظ امنیت به نیروی جوان نیازمند است، حادثه تروریستی شاهچراغ نمونه‌ای کوچک از بروز ناامنی در کشور بود که اگر نیروی جوان نباشد امنیتی در کار نخواهد بود.

وی بیان کرد: از دهه ۶۰ تاکنون طلاق در کشور هفت برابر شده است، سطح تشکیل خانواده و تمایل به ازدواج کاهش پیدا کرده که برخی از آن ناشی از تک فرزندی و ۲ فرزندی است زیرا سطح اضطراب و استرس در تک فرزندها بیشتر است، این نتیجه پویش‌ها و ارزیابی‌های اجتماعی و مطالعات پروهشی است.

نایب رئیس کمیسیون جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: خیانت، طلاق، عدم تعامل با کارفرما و جامعه و حتی خانواده، کاهش پذیرش هنجارهای اجتماعی، عدم آموزش مهارت‌های رفتاری، خانوادگی و اجتماعی از جمله مشکلات متعددی است که تک فرزندی با خود به همراه دارد و تنها هفت سال مهلت داریم که از بروز خطرات جمعیتی در کشور جلوگیری کنیم.

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha